Specialiştii consideră că Iga Swiatek va avea de îndeplinit o simplă formalitate pentru a câştiga al doilea său Roland Garros din carieră. Chiar dacă are un traseu greu, cu o eventuală optime cu Simona Halep, numărul unu mondial nu are în acest moment rivală, pe zgură, e convins Mats Wilander, fost câştigător a 8 turnee de Grand Slam.
Poloneza nu are vreun punct slab şi e aproape imposibil, pe zgură, să fie surprinsă.
"Pentru mine, Iga Swiatek nu are nicio slăbiciune în acest moment, mai ales pe zgură. Se mişcă incredibil, forehandul ei e de departe cel mai bun din circuit, se apără fantastic. În plus, ştie când să vină la fileu, îmi pare că joacă fiecare punct cu un scop şi nu se enervează deloc când apar greşelile. Le domină pe toate adversarele de o manieră categorică", a spus Wilander pentru Eurosport.
Roland Garros
Experții Eurosport au analizat succesul polonezei Iga Swiatek la Roland Garros. "A fost o mașinărie"
04/06/2022 LA 18:43

Swiatek, în lupta cu recordurile, la Roland Garros

Dacă se va impune la Paris, Swiatek va ajunge la 35 de victorii la rând în circuitul WTA, performanţă reuşită de o singură sportivă în istorie: Venus Williams. Nici măcar Serena Williams nu a ajuns la aceste cifre, seria incredibilă din 2013 oprindu-le la 34 de meciuri câştigate la rând.
Întrebat despre o comparaţie cu Serena, cea mai mare jucătoare din toate timpurile, Wilander a explicat de ce nu vede o dominaţie de tipul celui instituite de sportiva care şi-a trecut în palmares 23 de turnee de Grand Slam.
"Nu cred că mai e posibil ca cineva să domine astfel tenisul feminin. Toate jucătoarele lovesc foarte puternic şi nu va trece mult timp până o altă jucătoare va fi la 100% şi îi va pune probleme. Pentru binele Igăi, sper să mă înşel. Oricum, ea va fi printre marile favorite la toate Grand Slamurile în următorii 5-6 ani, dar nu cred că vom mai avea o jucătoare atât de dominantă precum Serena în tenisul mondial feminin, în viitorul apropiat", a mai spus suedezul.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/24/3379443.jpg
Roland Garros
Robert Lewandowski, momente unice trăite la Paris: "Astăzi, Iga este vedeta. Deci, toți ochii pe ea"
04/06/2022 LA 17:29
Roland Garros
Cum arată cifrele unui triumf fulger la Roland Garros! Iga Swiatek a fost irezistibilă la Paris
04/06/2022 LA 15:55