Simona Halep s-a calificat cu emoţii în runda a doua a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, după ce a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de germanca Nastasja Schunk, 6-4, 1-6, 6-1, marţi, la Paris.
Simona Halep (30 ani, 19 WTA), cap de serie numărul 19, a obţinut victoria după aproape două ore de joc (1 h 48 min) în faţa unei adversare venite din calificări (18 ani, 165 WTA), care a arătat calităţi peste locul ocupat în clasament.

Angajamentul luat de Simona Halep nu l-a impresionat pe Mouratoglou

Roland Garros
Experții Eurosport au analizat succesul polonezei Iga Swiatek la Roland Garros. "A fost o mașinărie"
04/06/2022 LA 18:43
La final, campioana noastră le-a mulţumit fanilor pentru sprijin şi a ţinut să le facă o promisiune, pentru a-i apropia şi mai mult pe francezi.
"Merci beaucoup (n.r. mulţumesc foarte mult) din nou, acum am antrenor francez, probabil voi învăţa franceza în viitor şi voi vorbi în franceză aici", a spus Simona Halep, în interviul de pe teren, după meci.
Patrick Mouratoglou nu a gustat prea mult angajamentul făcut de sportiva noastră şi a răspuns pe Twitter cu o frază care poate fi citită în cheie ironică, având în vedere carenţele arătate de Halep în setul secund cu Schunk.
"Hai să ne concentrăm pe antrenamente întâi", a fost răspunsul tehnicianului din Hexagon.
Trebuie spus, totuşi, că într-o altă postare antrenorul s-a arătat mulţumit de evoluția elevei sale și a explicat că victoria din această seară este una specială.
"Fiecare meci este o luptă. Astăzi a fost una grea. Prima noastră victorie împreună la un Grand Slam a fost specială. Hai să ne pregătim pentru turul 2", a fost mesajul lui Mouratoglou.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Partida Halep - Zheng se joacă joi, la Roland Garros, şi va fi transmisă în direct pe Eurosport şi Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/24/3379443.jpg
Roland Garros
Robert Lewandowski, momente unice trăite la Paris: "Astăzi, Iga este vedeta. Deci, toți ochii pe ea"
04/06/2022 LA 17:29
Roland Garros
Cum arată cifrele unui triumf fulger la Roland Garros! Iga Swiatek a fost irezistibilă la Paris
04/06/2022 LA 15:55