Irina Begu s-a calificat astăzi în turul 3 la Roland Garros, după ce a trecut în 3 seturi de Ekaterina Alexandrova. Românca a beneficiat însă de indulgența oficialilor, deoarece ar fi putut fi descalificată în setul decisiv. La scorul de 2-0, Irina a dat cu racheta de pământ, iar aceasta a sărit în tribune, fiind foarte aproape să lovească un copil aflat în primele rânduri. Arbitrul a cerut intervenția supervizorului și, după lungi consultări, s-a luat decizia ca meciul să continue, sportiva noastră primind doar un avertisment.
https://i.eurosport.com/2022/05/25/3379646.jpg
Hotărârea a deranjat-o în mod vădit pe Alexandrova, dar și pe majoritatea lumii tenisului, considerându-se că românca trebuia descalificată. De altfel, rusoaica a avut un mesaj vehement la final, lăsând să se înțeleagă că se aștepta la o decizie mai drastică pentru Irina.
Wimbledon
Irina Begu, eliminată în turul 3 la Wimbledon. Românca, învinsă de Jelena Ostapenko în 3 seturi
IERI LA 09:33
Oficialii turneului au făcut lumină în controversatul caz și au transmis un comunicat în care au explicat de ce nu s-a decis descalificarea sportivei noastre. Conform mesajului transmis, rolul cheie l-au avut părinții copilului care a fost aproape să fie lovit. Aceștia au insistat că fiul lor nu a fost atins de rachetă și a început să plângă din cauza sperieturii. Supervizorul a analizat situația și a decis că nu se impune o măsură extremă.
"După ce și-a pierdut serviciul (la 0-2 în setul 3), în timp ce mergea spre banca sa, Irina Camelia Begu a dat cu racheta de pământ în apropierea băncii și aceasta a ricoșat în zona spectotorilor. Racheta a aterizat în tribună și l-a șters pe un tânăr spectator.
După ce inițial s-a speriat, spectatorul s-a dovedit a fi ok. Supervizorul Grand Slam-ului a discutat cu părinții care erau cu fiul lor și aceștia au confirmat că acesta era nevătămat. Conform procedurilor, un avertisment pentru comportament nesportiv i-a fost acordat jucătoarei.", s-a arătat în comunicatul emis de cei de la Roland Garros.

Irina Begu regretă incidentul de la Roland Garros

La finalul partidei, Irina a vorbit în exclusivitate pentru Eurosport și a explicat că acest moment este unul dintre cele mai jenante din cariera sa. De asemenea, Irina a ținut să-i mulțumească mamei copilului respectiv pentru că le-a explicat oficialilor că acesta nu a fost lovit, fapt care a contat cu siguranță în decizia ca sportiva să nu fie descalificată.
"A fost - și este în continuare - un moment dezamăgitor pentru mine, jenant, pe care aș vrea să-l uit cât mai repede. Mi-am cerut scuze și îmi cer încă o dată scuze pentru momentul creat, nu a fost intenția mea și mă simt extrem de prost pentru ce s-a întâmplat. Eu iubesc copii enorm de mult și m-a durut că s-a întâmplat să lovesc fix un copil. Îi mulțumesc mamei care a insistat că fiul său nu are nimic și i-a transmis asta și supervizorului.
De-a lungul carierei nu am avut incidente de acest fel și este o lecție pe care trebuie să o învăț și pot să spun doar că îmi cer încă o dată scuze.
A fost un moment foarte stânjenitor și m-am bucurat că mi s-a oferit a doua șansă de a juca. M-am bucurat că s-a reluat meciul, m-am simțit extrem de prost și pur și simplu nu am vrut să lovesc cu racheta... A fost un moment greu, mă bucur că publicul m-a înțeles și că a fost ulterior alături de mine.", a spus Irina.

Irina Begu, prima reacție după calificarea în turul 3 la Roland Garros! "Publicul m-a înțeles"

Totul s-a terminat cu bine pentru Irina, care putea plăti scump un gest care nu o caracterizează sub nicio formă. Totuți, ea trebuie să fie extrem de atentă la meciurile următoare, deoarece este acum în vizorul oficialilor.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/26/3381185.jpg
Wimbledon
Irina Begu, prima jucătoare din România calificată în turul 3 la Wimbledon! Victorie cu Cocciaretto
29/06/2022 LA 17:53
Wimbledon
Irina Begu, început perfect la Wimbledon! Românca e în turul doi, după un meci solid cu Gorgodze
27/06/2022 LA 19:50