Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Patrick Mouratoglou, discurs la superlativ despre Simona Halep, la Roland Garros! Cum a descris-o pe româncă

Irina Aldea

Publicat 24/05/2022 la 13:08 GMT+3

Simona Halep va disputa azi primul meci la un turneu de Grand Slam avându-l în loja personală pe Patrick Mouratoglou. Francezul a avut un discurs la superlativ despre noua lui elevă, pe care a ales s-o antreneze cu normă întreagă de la începutul lunii aprilie.

Patrick Mouratoglou & Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep e pregătită să aibă un start lansat la Roland Garros, unde speră să atingă forma de joc optimă pentru a juca a patra finală pe zgura pariziană. În acest an intră în scenă alături de un alt antrenor uriaș la nivel mondial, Patrick Mouratoglou, după ce în 2018 a cucerit titlul avându-l în lojă pe australianul Darren Cahill.
Pregătirea nu a fost ideală, în contextul în care atât la Madrid, cât și la Roma nu a obținut rezultatele pe care și le-ar fi dorit. Totuși, Simona a declarat la Paris că are încredere, mai ales datorită faptului că-l are alături pe Mouratoglou, un antrenor experimentat, capabil să-și motiveze eleva foarte bine. Francezul a avut un discurs la superlativ la adresa româncei, pe care a lăudat-o înainte de debutul la Roland Garros, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
CITEȘTE ȘI:

Mouratoglou, discurs la superlativ despre Simona Halep, la Roland Garros

Noul antrenor al Simonei Halep a declarat că a descoperit doar lucruri bune de când a început s-o pregătească pe sportiva din Constanța: "Nu îi cunoșteam personalitatea, dar când am început să discutăm, atunci când a venit la academia mea, am descoperit o persoană deosebită. Foarte inteligentă, deschisă, blândă, autentică. Văd că are o educație solidă, cu valori puternice. În lumea noastră, asta contează foarte mult.
Apoi am descoperit etica muncii ei, determinarea de a dori mereu să progreseze, să învețe, să devină mai bună, ceea ce este ceva extrem de rar, cu atât mai mult în cazul cuiva care deja a obținut atât de mult. Când am avut șansa unui tablou complet al personalității și jocului ei, în mintea mea nu m-am îndoit deloc", a spus Mouratoglou pentru Gazeta Sporturilor.
picture

Roland Garros (22 mai - 5 iunie) pe Eurosport și Eurosport Player

Mouratoglou a dezvăluit ce vrea să adauge la jocul Simonei Halep

În plus, Mouratoglou a precizat ce își dorește să îmbunătățească la jocul Simonei: "Nu vreau să-i schimb jocul. Simona a avut un succes uriaș cu stilul ei propriu. Facem însă unele ajustări. Scopul meu este să o fac să fie conștientă de atuurile pe care le are și să le folosească în cel mai bun mod posibil pentru a avea succes. Aș fi făcut același lucru și când era mai tânără. Aș fi avut ținta de a scoate maximum din marile ei calități. Mă concentrez mereu pe forțe, nu pe slăbiciuni. Cred că pentru a avea cea mai bună versiune a oricărui jucător, să-i dezvolți calitățile e mereu mai potrivit decât să te concentrezi pe vulnerabilități.
Un Grand Slam se câștigă cu atuurile, cu părțile tale puternice. Simona are ochi grozavi, vede repede, reacționează repede, se deplasează repede. Este, de asemenea, foarte consistentă fiindcă toată viața ei a fost concentrată, profesionistă și și-a dezvoltat această calitate. Când a jucat la cel mai bun nivel al ei, a făcut-o stând aproape de linia de fund, tăind unghiurile", a mai spus francezul pentru sursa citată.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 24 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo