Coco Gauff este calificată în semifinalele turneului de la Roland Garros. Americanca de 18 ani nu a cedat niciun set în cele 5 partide deja disputate și a obținut cel mai bun rezultat al carierei, aceasta fiind prima semifinală de Grand Slam în care a ajuns.
https://i.eurosport.com/2022/05/25/3379646.jpg
Evoluția lui Gauff de la această ediție a competiției de la Paris a fost analizată de antrenorul Simonei Halep. Patrick Mouratoglou a declarat că, din punctul său de vedere, este pregătită fizic și psihic pentru a câștiga primul ei titlu de Grand Slam.
Wimbledon
Swiatek, criticată aspru pentru înfrângerea cu Cornet de la Wimbledon: "E un dezastru, nu-mi explic"
03/07/2022 LA 09:24
Antrenorul francez este de părere că jocul lui Gauff s-a îmbunătățit mult în ultimele luni și că sportiva are acum rezistența mentală și ritmul necesar pentru a se impune pe zgura de la Paris.
"Ea progresează în ritmul ei. Nu este cineva care a explodat brusc, câștigând un Grand Slam fără ca cineva să se aștepte. Și într-un fel este mai bine pentru că ea își construiește bazele viitorului.
Toată lumea a crezut că o va face foarte devreme pentru că a învins-o pe Venus Williams la Wimbledon și pe Naomi Osaka, în anul următor, la Australian Open, iar oamenii cred că e gata să câștige trofee de Grand Slam.
Nu era pregătită atunci și când o vezi acum îți dai seama că nu era pregătită la acel moment. I-au lipsit multe lucruri. În primul rând, făcea 15 până la 20 de greșeli duble pe meci. Este dificil să câștigi un Grand Slam cu asta, de exemplu. Ea nu a fost stabilă emoțional în timpul meciurilor, multe suișuri și coborâșuri. Este foarte greu să câștigi un Grand Slam așa.
Dacă o vezi aici, este mult mai stabilă în timpul partidelor. Servește mult mai bine. A șters unele defecte pe care le avea în jocul ei, care o împiedicau să poată câștiga un Grand Slam. Progresează. De fiecare dată când o vezi, e mai bine.
Când am văzut tragerea la sorți de la Roland Garros, am spus că cred că are posibilitatea de a ajunge în finală. Dacă ajunge în finală, se poate întâmpla orice", a declarat Patrick Mouratoglou pentru Eurosport.

Coco Gauff - Sloane Stephens - Roland-Garros

Citește și:

Cori Gauff "a avut o îmbunătățire constantă"

Expertul Eurosport, Tim Henman, a comentat și el ascensiunea lui Cori Gauff, spunând că tânăra jucătoare de tenis s-a făcut deja remarcată la cel mai înalt nivel în circuitul feminin.
"Cred că povestea lui Gauff a fost absolut incredibilă. Am fost destul de norocos să fiu la Wimbledon când, la vârstă de 15 ani, a trecut prin calificări și a ajuns în turul al patrulea, remarcându-se cu adevărat în tenisul mondial.
A avut o îmbunătățire constantă. A avut multe de făcut și încă își termină studiile, dar deja, la 18 ani, când este încă atât de tânără, are experiență în turnee.
A mai jucat la multe dintre aceste competiții înainte. Să vezi cum a evoluat și s-a îmbunătățit jocul ei și cât de matură este pentru cineva atât de tânăr este o poveste genială", a spus Henman.
Meciul dintre Cori Gauff și Martina Trevisan, din semifinalele turneului de la Roland Garros, este programat în această după-amiază, nu mai devreme de ora 17:30.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Iga Swiatek, out de la Wimbledon! Poloneza a făcut un meci dezastruos contra lui Alize Cornet
02/07/2022 LA 16:42
Wimbledon
Iga Swiatek, victorie muncită la Wimbledon, în turul 2, în fața sportivei de pe locul 138 WTA
30/06/2022 LA 16:54