Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primele cuvinte ale chinezoaicei Zheng după ce a eliminat-o pe Simona Halep la Roland Garros

Nicu Savin

Publicat 26/05/2022 la 19:29 GMT+3

Simona Halep a pierdut surprinzător în fața lui Qinwen Zheng, în turul secund la Roland Garros. La finalul partidei, chinezoiaca a fost copleșită de emoții, spunând că i s-a îndeplinit un vis prin ajungerea în turul 3 la un Grand Slam.

Zheng's match point against Halep

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep a părăsit prematur turneul de la Roland Garros. După ce în primul tur s-a chinuit cu Nastasja Schunk, sportiva noastră a cedat în runda a 2-a în fața chinezoaicei Qinwen Zheng, scor 6-2, 2-6, 1-6.
Nimic nu anunța acest eșec pentru româncă, mai ales după ce a câștigat primul set, dar jocul a curs ulterior în favoarea adversarei care a profitat și de fatul că Simona a acuzat din nou probleme medicale. Lipsită de repere și părând în multe momente extenuată, Simona nu a găsit soluții să rămână în meci, iar Zheng a obținut cea mai importantă victorie a carierei.
picture

Simona Halep, în genunchi după cel mai lung punct din setul 3 cu Zheng, în turul 2 la Roland Garros

Qinwen Zheng: "Am visat de mică să ajung aici"

La finalul partidei, chinezoiaca a fost copleșită de emoții și parcă surprinsă că ea este cea intervievată pe teren. Zheng nu a vorbit prea mult, ci s-a rezumat să afirme că a muncit enorm pentru a ajunge la un asemenea nivel și i s-a îndeplinit un vis din copilărie prin ajungerea într-o fază importantă la un Grand Slam.
"Am muncit din greu pentru asta și a fost foarte plăcut sa fiu aici, să am o prestație bună. Sunt foarte fericită. Este extraordinar, am visat de mică să ajung aici. Vă mulțumesc pentru susținere", a spus Zheng la interviul acordat pe teren.
În turul 3 chinezoaica va da peste învingătoarea disputei Alize Cornet - Jelena Ostapenko, care va avea loc în această seară. Dacă va furniza o nouă surpriză, Zheng are toate șansele să o întâlnească în optimi pe Iga Swiatek, cea mai ăn formă jucătoare din lume, care a oferit astăzi un nou recital, trecând în două seturi de Alison Riske.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 26 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo