Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Robert Lewandowski, momente unice trăite la Paris: "Astăzi, Iga este vedeta. Deci, toți ochii pe ea"

Andrei Nicolae

Actualizat 04/06/2022 la 20:30 GMT+3

Robert Lewandowski, jucătorul echipei Bayern Munchen, a fost printre primii oameni care au felicitat-o pe Iga Swiatek pe Philippe Chatrier, după succesul de la Roland Garros

Iga Swiatek-Coco Gauff 6-1, 6-3, în finala de la Roland Garros. VIDEO REZUMAT

Iga Swiatek a avut parte de o surpriză la finala de azi cu Coco Gauff, câștigată cu scorul de 6-1, 6-3. Celebrul fotbalist Robert Lewandowski a sosit la Paris, pentru a o susține pe cea mai bună jucătoare din WTA. La final, campioana de la Paris a urcat în tribune pentru a-l întâlni pe jucătorul lui Bayern, care o aștepta să o îmbrățișeze și să o felicite.
Polonia a avut pe Philippe Chatrier, practic, doi dintre cei mai importanți ambasadori ai națiunii, pe Iga Swiatek și Robert Lewandowski.
"Succesul de azi a confirmat că Iga este cea mai bună din lume, a câștigat încă un Roland Garros. Eu personal sunt foarte fericit că am putut să o urmăresc live, pentru că nu prea am astfel de șanse în cariera mea, în viața mea. Așa că atunci când am ocazia, profit. Și când Iga câștigă, este ceva fantastic, o combinație perfectă", a comentat Robert Lewandowski.

Robert Lewandowski, momente unice trăite la Paris: "Astăzi Iga este vedeta. Deci, toți ochii pe ea"

Cum a trăit însă starul lui Bayern acest meci din tribune? "Emoțiile au fost acolo. Dar m-am uitat la multe alte lucruri diferite, la aspecte mai tehnice. La felul în care Iga și adversara ei, Coco, își mișcau picioarele, fac acești pași mici... Dar la sfârșitul zilei am fost foarte fericit atunci când ea a câștigat, acesta a fost obiectivul principal pentru azi. Sunt super fericit. Încă un mare succes astăzi și mă bazez pe mai multe în viitorul apropiat", a răspuns polonezul.
Iga are 21 de ani, vârstă la care Lewandowski își începea cariera internațională.
Sper să își poată realiza toate visele, să-și atingă obiectivele, pentru că asta este cel mai important în cariera unui sportiv. Astăzi Iga este vedeta. Deci toți... toți ochii pe ea. Pe ea, exact. Ar trebui să sărbătorească această victorie și să fie fericită.
Vorbind despre diferența dintre cele două sporturi, faptul că la fotbal se mai poate cere ajutorul unui coechipier în momente mai grele, iar la tenis, ba, jucătorul lui Bayern a comentat: "Sporturile individuale sunt diferite de sporturile de echipă. Există argumente pro și contra pentru ambele cazuri. Azi am văzut-o pe Iga pe teren cum trebuie să facă față singură tuturor problemelor, dificultăților, să găsească modalități de a se îmbunătăți, să câștige un game, un set, meciul... Cred că și în sporturile de echipă avem nevoie și de acest individualism... Cunosc acele sentimente. Sunt atacant, știu că uneori trebuie să fac lucruri pe cont propriu. Așa că înțeleg prin ce trece Iga în timpul unui meci, indiferent dacă merge grozav, dar mai ales când are niște necazuri. Asta trebuie să facă toți sportivii, să depășească astfel de situații și să arate cine este mai bun".
Iga Swiatek a jucat mai puțin de 10 ore în șapte partide, pentru a ajunge la al doilea titlu din carieră la Roland Garrros. Numărul 1 mondial a cedat în medie 4,57 game-uri la fiecare joc. În ultimul act a depășit-o pe Coco Gauff în 68 de minute, cu scorul de 6-1, 6-3.
picture

Ultima minge din partida Swiatek - Gauff + bucuria Igăi

Drumul polonezei spre titlu la Roland Garros:
  • Turul 1: cu Lesia Tsurenko (119 WTA), 6-2, 6-0
  • Turul 2: cu Alison Riske (43 WTA) 6-0, 6-2
  • Turul 3: cu Danka Kovinic (95 WTA) 6-3, 7-5
  • Optimi: cu Zheng Qinwen (74 WTA) 6-7 (5), 6-0, 6-2
  • Sferturi: cu Jessica Pegula (11 WTA) 6-3, 6-2
  • Semifinale: cu Daria Kasatkina (20 WTA) 6-2, 6-1
  • Finala: cu Coco Gauff (23 WTA) 6-1, 6-3
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo