Simona Halep a suferit una dintre cele mai neașteptat îngrângeri ale carierei. Sportiva noastră a părăsit în turul doi Grand Slam-ul de la Roland Garros, fiind învinsă de chinezoaica Qinwen Zheng. Simona a câștigat clar primul set, dar apoi totul s-a năruit pentru ea, asta și din cauza problemelor medicale care i-au dat din nou bătăi de cap.
https://i.eurosport.com/2022/05/25/3379646.jpg
La conferința de presă de după meci, Simona a declarat că nu a fost vorba despre o accidentare propriu-zisă, ci că a suferit un atac de panică, situație cu care nu s-a mai întâlnit până acum în carieră.
Wimbledon
Simona Halep - Paula Badosa LIVE TEXT, în optimile de la Wimbledon, LIVE pe Eurosport 2, ora 17:30
ACUM O ORĂ

Simona Halep a suferit un atac de panică la Roland Garros

Sporiva noastră nu își explică exact de ce i s-a întâmplat asta, dar crede că presiunea prea mare pe care ea însăși și-a pus-o pe umeri înaintea turneului a contribuit la acest episod nedorit.
"A fost doar un meci de tenis, trebuie să trec peste. M-am antrenat bine, am început bine, dar m-am panicat, nu știu de ce s-a intamplat, nu a existat un motiv pentru care să am acest atac, nu am astfel de atacuri de obicei, dar s-a întamplat acum. Se poate să fie pus prea multă presiune pe mine și de-aceea să se fi întâmplat. Am muncit foarte mult în ultima perioadă, de când am început cu Patrick, îmi doresc foarte mult să reușeșec și poate și asta a contribuit. Mai am chestia asta, când îmi doresc foarte mult să nu pot să-mi dau drumul, să fiu eu.
O să fie bine, o să muncesc în continuare și o să vedem ce o să se întample. Nu a fost despre tenis, poate presiunea celor 2 ani grei pentru toată lumea, accidentările de anul trecut, au fost multe momente grele și poate creierul a intrat în panică.
Cred că mâine o să fiu mai puternica decât azi, nu sunt speriată. Joc foarte bine la antrenamente și probabil că am pus o presiune prea mare, o săîncerc să o gestionez mai bine.", a spus Simona.
Citește și:

Simona Halep nu a mai pierdut în turul doi la Roland Garros din 2015

Simona nu mai pierduse în turul secund la turneul său preferat din 2015. Atunci ajungea la Paris din postura de finalistă în anul precedent (a pierdut la Sharapova ultimul act din 2014), dar ceda inexplicabil în fața Marjanei Lucic-Baroni, scor 5-7, 1-6. De atunci, Simona a ajuns minin în faza optimilor de finală.
De numai 3 ori în carieră, Simona a performat mai slab la Roland Garros, fiind eliminată în primul tur, dar se întâmpla în prima parte a carierei, înainte să ajungă în top (2010, 2012 și 2013).
Înfrângerea de azi reprezintă și un record negativ pentru cariera Simonei la Grand Slam-ul parizian. Qinwen Zheng este pe locul 74 WTA. Niciodată Simona nu a pierdut la Paris, pe tabloul principal, în fața unei jucătoare mai slab clasate în ierarhia mondială. Marjana Lucic Baroni se afla pe locul 70 în lume când o învingea pe româncă, în 2015.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Simona Halep - Paula Badosa, sub lupa specialiștilor! Singurul mod în care poate fi învinsă românca
ACUM O ORĂ
Wimbledon
Wimbledon 2022, scena surprizelor! Minim o jucătoare fără finală de Grand Slam va fi în ultimul act
ACUM 13 ORE