Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, pe lista scurtă a celor mai bune jucătoare de zgură la Roland Garros. "A fost considerată regina zgurii"

Andrei Nicolae

Actualizat 24/05/2022 la 15:11 GMT+3

Simona Halep, care își face debutul marți la Roland Garros 2022, într-o partidă cu Nastasja Schunk, a fost nominalizată în topul celor mai bune cinci jucătoare de zgură rămase în competiție, imediat după Iga Swiatek.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Turneul de Grand Slam de la Roland Garros a ajuns la ziua a treia, una așteptată cu mare interes de publicul din România, având în vedere că va intra în scenă și Simona Halep.
În primele două zile s-au produs deja câteva mari surprize. Ons Jabeur a intrat în turneu cu record de 17 victorii și 3 înfrângeri pe zgură, fiind văzută una dintre marile favorite, dar a fost eliminată de Magda Linette în turul inaugural. De asemenea, Barbora Krejcikova, campioana din 2021, a pierdut în fața reprezentantei gazdelor, Diane Parry.
Turneul este într-o continuă dinamică, dar încă în faza de început, din moment ce jocurile din turul 1 încă nu s-au încheiat. Iar justwomenssports.com a întocmit un top al celor mai bune jucătoare pe zgură, care sunt încă în turneu.

Simona Halep, pe lista scurtă a celor mai bune jucătoare la Roland Garros

Simona Halep a fost menționată a doua, după Iga Swiatek. În urma româncei au fost nominalizate Paula Badosa, Aryna Sabalenka și Amanda Anisimova.
"Simona Halep a fost considerată regina zgurii, câștigând Openul Francez în 2018. Starul român are capacitatea de a rămâne în raliuri lungi cu defensiva și de a aluneca fără probleme, schimbând adesea schimburile în favoarea ei.
Sportiva de 30 de ani deține un record de 4-2 pe zgură în acest sezon, cel mai bun rezultat al ei fiind un sfert de finală la Madrid. Ieșirea mai devreme a tunisiencei Jabeur deschide ușa pentru Halep, sub conducerea noului antrenor Patrick Mouratoglou, pentru a o testa pe Swiątek la Openul Franței", o descrie sursa citată.
Roland Garros 2022 - 24 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Poloneza a fost prezentată astfel: "Ceea ce o face pe Swiątek deosebit de periculoasă pe zgură este capacitatea ei de a se mișca cu ușurință și de a aluneca în defensivă pentru a se menține în puncte. Cu forehandul ei cu care poate avea și mai mare greutate pe zgură, Swiątek are toate instrumentele pentru a-și revendica al doilea titlu la Roland Garros."
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo