Au mai rămas doar câteva până la startul celui de-al doilea turneu de Grand Slam din acest an, Roland Garros 2022. Înainte de debutul din acest sezon pe zgura de la Paris, Simona Halep a revenit în Top 20 WTA la începutul acestei săptămâni.
Acum, românca a aflat că va rămâne pe locul 19 și la următoarea modificare a ierarhiei, urmând a începe Openul francez pe această poziție. Halep ar fi putut urca un loc în clasament dacă Angelique Kerber ar fi fost eliminată în optimi la Strasbourg, dar sportiva din Germania s-a calificat în sferturile de finală ale competiției.
Astfel, Simona Halep își va începe parcursul la Roland Garros 2022 pe locul 19 WTA, având șansa de a urca mult la finalul competiției în condițiile în care nu are niciun punct de apărat.
Wimbledon
Halep a băgat frica în spanioli! Ce scriu ibericii înaintea duelului cu Badosa de la Wimbledon
ACUM O ORĂ
În acest moment, fostul lider al clasamentului mondial este considerată a doua favorită a turneului de Grand Slam de la Paris, principala favorită fiind Iga Swiatek, care este într-o formă excepțională.
Citește și:

SIMONA HALEP, ANTRENAMENT DE 5 STELE LA ROLAND GARROS CU IGA SWIATEK

Simona Halep se pregătește intens pentru al doilea turneu de Grand Slam al anului. Marea noastră campioană este deja la Paris, iar miercuri de dimineață a efectuat primul antrenament de la Roland Garros, pe arena Suzanne Lenglen, alături de întreaga ei echipă. Simona e pusă serios pe treabă, astfel că a revenit pe teren pentru un al doilea antrenament, de această dată pe Arena Philippe Chatrier.
Dacă la primul antrenament a pus la punct aspecte din joc alături de echipă, la cea de-a doua sesiune de antrenament, Simona Halep s-a pregătit alături de liderul mondial din WTA, Iga Swiatek, jucătoarea aflată în cea mai bună formă în acest an, care a cucerit deja 5 titluri în 2022. Cele două jucătoare s-au mai pregătit împreună și la Roma.
După un 2021 marcat de accidentări, Simona Halep este acum la un potențial fizic bun, astfel că are așteptări mari de la Roland Garros, chiar dacă turneele de la Madrid și Roma nu au fost ideale din punct de vedere al pregătirii celui de-al doilea Grand Slam al anului. În orice caz, încrederea e la nivel maxim, mai ales că Patrick Mouratoglou știe exact ce și când să comunice pentru a se asigura că în departamentul mental nu există minusuri.
Fost lider mondial în clasamentul din WTA, Simona Halep a jucat trei finale la Roland Garros, primele două pierdute (la Sharapova și Ostapenko). În 2018, însă, Simo a fost de neoprit, trecându-și în cont primul Grand Slam din carieră, după o finală de vis disputată la Paris în compania americancei Sloane Stephens. Acel moment va rămâne fără îndoială pentru totdeauna în amintirea celei mai mari sportive a României din ultimul deceniu și jumătate.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Super-computerul de predicții al Wimbledon a dat verdictul! Cine câștigă duelul Halep - Badosa
ACUM 3 ORE
Wimbledon
Simona Halep, a doua favorită la câștigarea Wimbledon! Jabeur, singura jucătoare mai bine cotată
ACUM 5 ORE