Sorana Cîrstea a avut un debut cu victorie la Roland Garros, după ce a învins-o pe Tatjana Maria cu 6-3, 6-3. Un singur moment de rătăcire a avut reprezentanta României în acest joc, la începutul setului doi, când a început cu 0-3. În rest a avut un joc bun spre foarte bun în multe momente. Ea a încheiat partida cu șase game-uri la rând disputate.

Sorana Cirstea a început în forță și a încheiat în forță meciul cu Tatjana Maria, cu break la zero

La partida de debut, Sorana a fost urmărită și de Goran Ivanisevic. Sportiva a mărturisit într-un interviu pentru Eurosport că i-a cerut ajutorul în urmă cu 2 zile. Cu această ocazie, Cîrstea a vorbit și despre viitoarea adversară, Sloane Stephens.
Wimbledon
Sorana Cîrstea, OUT de la Wimbledon în turul 2! A cedat în fața sportivei de pe locul 103 WTA
29/06/2022 LA 15:57

Sorana Cîrstea, dezvăluiri despre prezența lui Goran Ivanisevic la meciul ei

Sorana, felicitări pentru victorie. Care ar fi primele concluziile după acest pirm meci la Roland Garros?
Am făcut un meci destul de solid. În afara de trei game-uri în setul 2, per-total cred că am jucat bine. Mi-am respectat planul, am fost destul de disciplinată, am venit în față. Serviciul, le fel, am fost destul de mulțumită cum a mers. A fost o performanță solidă și mă bucur că a fost și un joc scurt.
Nu ai avut o primăvară așa cum probabil ți-ai fi dorit (a pierdut ultimele patru jocuri înainte de Roland Garros), dar ai încheiat meciul cu un 6-0, de la 0-3 în setul doi ai reușit șase game-uri la rând. Cum ai explica acest final?
E foarte ciudat, toată lumea este negativă, în sensul că nu ai o primăvară foarte bună. De la Madrid au trecut două săptămâni și jumătate, am pierdut trei meciuri, însă asta nu înseamnă că tot ce am făcut anul acesta se șterge cu buretele. Cred că două săptămâni și jumătate de un joc mai slab nu poate să-mi ia lucrurile bune pe care le-am făcut anul ăsta. Și mai ales că în tenis în fiecare săptămână ai un nou turneu. Acum suntem la Grand Slam, am mintea limpede, am mintea fresh, sunt aici, nu mai am de ce să mă mai gândesc la meciul de la Roma sau de la Madrid. Este greu de la început până la finalul anului să fii doar pe o pantă ascendentă.
Sorana, ești la a 14-a participare la Roland Garros. Ce sentiment te încearcă?
Sincer, nu știam a câta participare este la Roland Garros. Este o plăcere să fiu aici de fiecare dată, nu am stat niciodată să număr. Încerc să mă bucur mereu de prezent. Până la urmă, Grand Slam-urile sunt cele mai importante turnee ale anului, pentru ele muncești și mereu încerci să dai tot ce poți aici. Clar, cele patru Grand Slam-uri au un loc special în inima mea și mă bucur să pot să fiu aici după atâția ani, să pot să fiu competitivă, să am plăcerea de joc, să vin cu zâmbetul pe buze în fiecare zi la bază, să îmi facă plăcere ceea ce fac.
Între timp, s-a decis și viitoarea ta adversară, Sloane Stephens. Cum vezi acest meci la prima vedere?
Este o adversară dificilă, la fel, cu multă experiență. Joacă destul de bine pe zgură. Va fi un tur 2 dificil, dar de asta sunt aici, să iau fiecare meci în parte, să încerc să găsesc soluții, să dau tot ce am mai bun în ziua respectivă și vom vedea dacă este suficient sau nu.
Înțeleg că Goran Ivanisevic a fost la tine la antrenament în urmă cu 2 zile, ne poți povesti mai mult despre ce a fost vorba?
I-am cerut puțin ajutorul. Și-a luat puțin din timpul său pentru că nu este ușor când antrenezi numărul 1 mondial, să poți să găsești timp. A venit la antrenament, am stat puțin de vorbă cu el. Îl apreciez extrem de mult și mi-a transmis puțin din experiența lui. Am jucat o oră, m-a ajutat puțin și la jocul în sine. A fost și azi la meci, a venit neașteptat. Pur și simplu i-am cerut ajutorul pentru o discuție și de acolo s-au legat un pic lucrurile. Mă bucur să pot să am ocazia să primesc sfaturi de la cineva care este câștigător de Grand Slam, are o poveste foarte interesantă. În plus, acum antrenează numărul 1 mondial, deci are experiență și ca jucător, dar și ca antrenor.

"Mi-a dat puțin feedback, dar prefer să rămână în echipă"

Ți-a transmis ceva după meciul de azi?
Da, mi-a dat puțin feedback, dar prefer să rămână în echipă.
Este Novak Djokovic favoritul tău acum în turneul masculin?
Mereu la băieți mă uit un pic diferit. Mereu am ținut cu Rafa, pentru că îl cunosc mai bine. Și probabil dacă vor juca în sferturi, va fi dificil pentru mine. Dar îmi place Novak foarte mult, îmi place disciplina, îmi place modul în care joacă, cum se prezintă și tot ceea ce a reușit.
Ți-ai propus un obiectiv pentru ediția din acest an? Ai un sfert de finală la Paris, ai și un tur 4...
Nu am niciun obiectiv. Vreau să joc fiecare meci liniștită, să joc sută la sută cu ce am în ziua respectivă și să mă bucur de tenis, de antrenamente și de tot ceea ce mi se întâmplă.
Înainte de Roland Garros, Naomi Osaka a spus că a visat că o va întâlni pe Iga Swiatek. A fost un coșmar. Tu ai visat ceva înainte de acest turneu de Grand Slam?
(n.r. s-a amuzat). Nu sunt atât de vocală precum Naomi. Eu sunt mult mai liniștită.
Vezi vreo jucătoare să o poată bată pe Swiatek la Roland Garros, având în vedere că a venit aici după cinci turnee câștigate?
Este o întrebare grea pentru că nu m-am uitat pe tablou. Nu am văzut tabloul, nu știu parcursul nimănui. Nu știu ce parcurs are și sincersă să fiu, nu mă interesează atât timp cât nu joc împotriva ei, cu tot respectul pentru ce face Iga.
Partea ta de tablou cum și se pare?
Nu m-am uitat pe tablou. Doar mi-au spus antrenorii după meci că se duc să vadă Stephens cu Niemeier și mi-am închipiuit că sunt adversarele mele. Dar nu m-am uitat pe tablou, nu știu mai departe ce urmează.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 la Wimbledon! Românca, victorie muncită cu Aleksandra Krunic
27/06/2022 LA 18:11
Wimbledon
Organizatorii de la Wimbledon au anunțat programul de luni! Când joacă Sorana Cîrstea și Irina Begu
25/06/2022 LA 16:30