Reprezentanta României a avut o primă jumătate de meci foarte bună, dar lucrurile s-au întors în favoarea americancei în setul doi.
"Am început bine, cu 6-3, 2-0. Cred că la 2-1 (în setul doi), am servit acolo și am avut niște mingi de game. Apoi, la fel, la 4-2 pentru ea am avut minge de break, cred eu că acolo s-a jucat. Pe parcursul meciului, ea a început să joace din ce în ce mai bine, a greșit din ce în ce mai puțin. Iar eu, invers, am scăzut nivelul de joc, nu am reușit să-mi mai găsesc planul și cred că asta a început să întoarcă situația", a explicat Sorana pentru Eurosport.
Wimbledon
Sorana Cîrstea, OUT de la Wimbledon în turul 2! A cedat în fața sportivei de pe locul 103 WTA
29/06/2022 LA 15:57

Sorana Cîrstea a analizat meciul cu Sloane Stephens

Stephens a luat o opțiune decisivă de a câștiga meciul în setul trei, la 1-0, când a făcut break pe serviciul Soranei Cîrstea, după un game care a durat aproximativ 10 minute.

Sorana Cîrstea, eliminată în turul 2 la Roland Garros! Românca, învinsă de Sloane Stephens

"Și acolo a fost un game destul de important pe care nu am reușit să îl iau. Au fost niște greșeli ușoare din partea mea, iar adversara a devenit din ce în ce mai solidă. Dar ar fi trebuit să termin meciul în două seturi, nu mai era nevoie de trei", a adăugat reprezentanta României.
Apoi, Sorana Cîrstea a identificat principala problemă, care a condus, de fapt, și la pierderea jocului: "Unde am greșit mult a fost la a doua minge după serviciu, cred că acolo un pic am început să mă grăbesc. Ea nu-mi punea foarte mare presiune pe retur, chiar dacă jucam cu serviciul 1 sau cu serviciul 2, eram destul de liniștită, nu mă ataca. Cred că am slăbit nivelul la ce făceam după serviciu și Sloane a început să intre în puncte, să le lungească, lucru care pe mine nu mă avantaja. Ușor-ușor s-a schimbat roata."
Sorana nu ia foarte multe cu ea după experiența din acest an de la Roland Garros:
"Nu sunt multe lucruri de luat când pierzi turul 2, mai ales pentru mine, care îmi pun targeturi mult mai sus. Înapoi la treabă, înapoi la antrenament, iar data viitoare când am 6-3, 2-0 trebuie să câștig meciul."
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 la Wimbledon! Românca, victorie muncită cu Aleksandra Krunic
27/06/2022 LA 18:11
Wimbledon
Organizatorii de la Wimbledon au anunțat programul de luni! Când joacă Sorana Cîrstea și Irina Begu
25/06/2022 LA 16:30