Simona Halep a părăsit joi turneul de la Roland Garros, după o înfrângere în trei seturi în fața tinerei chinezoaice, Qinwen Zheng, în turul al doilea. Campioana din 2018 a condus meciul, dar a declarat că "și-a pierdut cumpătul" în setul al doilea înainte de a chema echipa medicală. Experții Eurosport Tim Henman și Mats Wilander au lăudat-o pe româncă pentru că a fost atât de deschisă în legătură cu atacul de panică suferit.
Cei doi au vorbit la superlativ despre româncă pentru că a fost "curajoasă și sinceră" după ce a dezvăluit că a avut un atac de panică în timpul meciului de joi de la Roland Garros. Românca a chemat doctorul turneului și i s-a luat pulsul și tensiunea arterială în timpul înfrângerii cu 2-6, 6-2, 6-1 în fața adolescentei chineze Qinwen Zheng, în turul al doilea la Roland Garros.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Wimbledon, ziua 6, LIVEBLOG | Halep, Swiatek și Nadal, în acțiune! Kyrgios-Tsitsipas, meciul zilei
ACUM O ORĂ

Simona Halep, lăudată pentru că a vorbit deschis despre atacul de panică avut la Roland Garros

Deși a primit undă verde pentru a juca în continuare, ea a continuat să aibă probleme cu respirația, iar doctorul a venit pe teren pentru a doua oară: "Jucam bine la început", a declarat Halep. "Am avut un break în setul al doilea, dar apoi s-a întâmplat ceva. Pur și simplu l-am pierdut. Nu mă așteptam, pentru că a fost doar un atac de panică. Nu am știut cum să îl gestionez, pentru că nu pățesc asta des. Da, nu prea știu de ce s-a întâmplat, pentru că eram la conducere în meci. Jucam bine. Dar pur și simplu s-a întâmplat și, așa cum am spus, am pierdut momentul bun avut. Nu m-am putut concentra", a spus Simona Halep.
Experții Eurosport Tim Henman și Mats Wilander au lăudat-o pe Halep pentru că a fost atât de deschisă în legătură cu atacul de panică: "În primul rând, nu ne dorim să se întâmple, este foarte nefericit că se întâmplă", a spus Henman. "Din nou, cred că este atât de curajos și atât de onest din partea Simonei să vină și să vorbească despre ce i s-a întâmplat, pentru că simt că asta poate avea un impact pozitiv asupra altora, că dacă se luptă cu o problemă de sănătate mintală, să aibă curajul să vorbească despre asta și să meargă să ceară ajutor. Simona este aici de mulți ani, a câștigat titluri mari, așa că asta arată că i se poate întâmpla oricui. Mi s-a părut uimitor, cu adevărat elegant, după o înfrângere foarte dificilă, în circumstanțe dificile, să iasă și să vorbească despre asta", a mai spus Henman.
Halep a câștigat titlul la Roland Garros în 2018, iar înfrângerea în fața lui Zheng a marcat prima ei eliminare timpurie la acest turneu din 2015 încoace. Wilander a adăugat: "Au fost momente înfricoșătoare pentru ea. Nu știi ce se întâmplă. A fost o mișcare bună din partea ei să iasă și să explice ce s-a întâmplat: Sunt zâmbitoare și sunt pregătită să continui. Deci, aceasta este o mișcare strălucită de PR, de asemenea, pentru a le arăta adversarilor ei că este ceva ce nu a mai experimentat până acum".
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/26/3381185.jpg
Wimbledon
Simona Halep merge la Citi Open de la Washington. Cum este prezentată românca de organizatori
ACUM 3 ORE
Wimbledon
Simona Halep - Magdalena Frech LIVE BLOG, în turul 3 la Wimbledon, în jurul orei 16:30
ACUM 19 ORE