Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Toni Nadal anunță că Rafa e aproape de revenire, dar avertizează: "Nu trebuie să ne păcălim"

Nicu Savin

Publicat 25/04/2023 la 10:20 GMT+3

Toni Nadal a dezvăluit presei spaniole că Rafa Nadal este tot mai aproape să revină pe teren, după ce a lipsit din circuit din cauza accidentării suferite la Australian Open. Totuși, unchiul și fostul antrenor al "Matadorului" consideră că acesta nu va ajunge în formă maximă la Roland Garros, unde are nevoie de șansă la tragerea la sorți pentru a putea trece cu brio de prima săptămână.

Rafa Nadal y Toni Nadal

Credit imagine: Eurosport

Rafa Nadal a refuzat să se retragă din meciul cu Mackenzie McDonald de la Australian Open (turul doi), iar asta a afectat serios parcursul ibericului în acest sezon. Accidentarea la șold a fost mult mai serioasă decât se prefigura, iar Rafa nu a revenit încă pe teren, fiind nevoit să rateze și primele 3 turnee din sezonul de zgură: Monte Carlo, Barcelona și Madrid.
Evident, "Matadorul" are ca obiectiv principal în viitorul apropiat câștigarea celui de-al 15-lea titlu la Roland Garros, astfel că nu a dorit să-și pună în pericol participarea la Grand Slam-ul parizian. Recuperarea sa este pe final, dar marea problemă va fi că va ajunge la Paris fără prea multe meciuri în picioare.
Citește și:

Rafa Nadal este recuperat aproape complet și se pregătește de revenire! Toni Nadal trage un semnal de alarmă în privința Roland Garros-ului

Toni Nadal a confirmat acest lucru într-un interviu acordat presei spaniole înaintea Mastersului de la Madrid. Fostul antrenor al lui Rafa a tras un semnal de alarmă privind forma acestuia la Roland Garros, unde nu poate fi considerat favorit decât dacă accede în săptămâna a doua. Rafa a căzut până pe locul 14 în clasamentul ATP și de aceea Toni Nadal crede că nepotul său are nevoie de șansă la tragerea la sorți de la Paris.
"Rafael se recuperează, cred că nu mai este mult până va putea concura din nou, dar la turneul de aici (n.r. Madrid) nu s-a putut. Acesta este unul dintre turneele care îl emoționează cel mai mult, dar va trebui să așteptăm încă un an pentru a-l vedea aici.
Evident că nu va ajunge la Roland Garros cu o pregătire bună, nu trebuie să ne păcălim. Din 10 ianuarie nu a mai jucat, nici înainte de Australian Open nu a jucat prea multe meciuri, dar Rafa poate prinde viteză imediat și într-un Grand Slam depinde foarte mult de tragerea la sorți . Dacă e suficient de norocos să aibăun traseu accesibil în primele runde, atunci orice se poate întâmpla. Am spus-o de multe ori. Nadal devine favorit abia în a doua săptămână. În ultimul timp, în prima săptămână nu a fost favorit. Așa s-a întâmplat anul trecut în Australia, dar din a doua săptămână deja putem conta pe jocul lui A", a spus Toni Nadal, citat de puntodebreak.com.
În mod normal, Rafa Nadal va participa înainte de Roland Garros la Mastersul de la Roma, programat în perioada 10-21 mai. La Foro Italico va avea ocazia să se testeze serios înainte de al doilea Grand Slam al sezonului, care se va desfășura între 28 mai și 11 iunie și va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo