Novak Djokovic este noul campion de la Roland Garros! Sârbul a revenit duminică fantastic de la 0-2 la seturi în finala cu Stefanos Tsitsipas și a cucerit al doilea său titlu la Roland Garros, al 19-lea al carierei. Liderul mondial din ATP a câștigat finala cu Stefanos Tsitsipas, scor (6) 6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4, la capătul unui meci maraton care a durat patru ore și 12 minute de joc.
Astfel, "blestemul Rafael Nadal" se oprește la Roland Garros! Niciunul dintre cei doi jucători care au reușit să-l învingă pe iberic la Paris nu au reușit până acum să câștige și trofeul – Soderling (a pierdut finala cu Federer în 2009), Djokovic (a pierdut finala cu Wawrinka în 2015). Duminică, acest "blestem" a fost rupt de marele campion sârb. În plus, Nole este singurul tenismen din Era Open care are cel puțin câte două titluri la fiecare dintre cele patru turnee de Grand Slam.

Ce a făcut Novak Djokovic în vestiar între seturile 2 și 3 în finala de la Roland Garros 2021

Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 20 ORE
După primele două seturi scurse din finala de la Roland Garros, Stefanos Tsitsipas devenise marele favorit la câștigarea titlului la Paris, însă Novak Djokovic a revenit fantastic în meci după ce a luat o pauză de vestiar între seturile 2 și 3. Nole a explicat la conferința de presă ce s-a întâmplat în acea pauză, spunând că la fel a procedat și în meciul din optimile de finală cu Lorenzo Musetti.
Mulți au fost curioși să afle ce s-a întâmplat în plan fizic, dar mai ales mental în acea pauză, pentru că, potrivit lui Stefanos Tsitsipas, "pe teren a apărut un alt Novak Djokovic" începând cu setul al treilea. Jurnaliștii de la televiziunea franceză France 3 l-au întrebat pe Nole despre ce a fost vorba în acea pauză de vestiar: "Nu a fost exact ca în meciul cu Musetti. E adevărat că a fost similar, dar tot ce am făcut acolo a fost să port o discuție cu mine însumi, cu voce tare.
A fost dificil, pentru că o voce îmi spunea că totul s-a terminat, dar am încercat să ascult doar vocea care îmi spunea că pot să revin, că pot să o fac și să câștig meciul. E normal să se întâmple asta, din cauza presiunii. Când am ieșit pe teren vorbeam în continuare cu mine pentru că eram foarte concentrat la ce mai rămăsese din meci. Asta am făcut acolo", a spus Novak Djokovic pentru TV France 3.
Jucătorii cu cele mai multe apariții în finalele de Grand Slam:
  • Roger Federer 31
  • Novak Djokovic 29
  • Rafael Nadal 28
  • Ivan Lendl 19
  • Pete Sampras 18.
Cursa titlurilor de Grand Slam:
  • 1 Roger Federer / Rafael Nadal 20
  • 3 Novak Djokovic 19.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51