Articol scris de Timeea Franțescu
Cu o zi înaintea meciului din optimi contra lui Berrettini, după ce obținuse o victorie grea în fața lui Koepfer, Roger și-a anunțat retragerea din turneu, argumentând că dorește să se protejeze pentru sezonul de iarbă care se apropie. Astfel, decizia lui Federer a intrat în șirul de retrageri neașteptate de la Roland Garros, categorie din care fac parte jucătoare precum Naomi Osaka și Petra Kvitova.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Wimbledon
Federer, declarații emoționante pe centralul de la Wimbledon: "Sper să mai pot juca o dată aici"
ACUM 14 ORE
Cu toate acestea, Mats Wilander, fostul lider mondial, consideră că ar fi un alt motiv în spatele acestei retrageri și anume evitarea unei posibile confruntări cu numărul unu mondial, Novak Djokovic.

Roland Garros 2021 | De ce crede Mats Wilander că s-a retras Federer de la Paris

"Cred că ar fi avut variante împotriva lui Berrettini. Dar, după aceea, ar fi putut să-l întâlnească pe Djokovic și erau șanse ca sârbul să obțină o victorie zdrobitoare în fața elvețianului, chiar înaintea turneului de la Wimbledon, fapt nedorit de Federer", declară Mats Wilander, expertul Eurosport.
După o perioadă în care nu a jucat, neparticipând la turneele de la Madrid și Roma, Federer a avut totuși un parcurs bun la Roland Garros. "Nu a venit la Paris cu gândul de a câștiga, ci de a obține câteva victorii înainte de Wimbledon", susține Mats Wilander. Expertul Eurosport crede în șansa elvețianului la turneul londonez, fiind puțini jucători care îi pot crea adevărate probleme pe această suprafață.
Elvețianul a demonstrat de-a lungul anilor că este unul dintre specialiștii acestei suprafețe, având 8 trofee câștigate la Wimbledon, cu unul mai puțin decât rivalul său, Djokovic: "Oamenii trebuie să țină minte că nu sunt foarte mulți jucători buni pe iarbă. Roger este un specialist. Sunt 5-6 jucători care l-ar putea pune în dificultate, dar nu mai mulți", mai spus Mats Wilander.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Simona Halep, premiată la Wimbledon! Românca, aplauze la scenă deschisă pentru Federer
ACUM 15 ORE
Wimbledon
"Federer a fost de 40 de ori mai rău decât mine!" Holger Rune, o nouă controversă după Roland Garros
20/06/2022 LA 14:26