Roger Federer (8 ATP, favorit nr. 8) a anunţat ieri că se retrage de la turneul de la Roland Garros, al doilea de Grand Slam al anului, unde se calificase în faza optimilor de finală. Marele campion elvețian urma să joace luni împotriva italianului Matteo Berrettini (9 ATP, cap de serie nr. 9).
''După ce m-am consultat cu echipa mea, am decis astăzi că trebuie să mă retrag din turneul de la Roland . După două operaţii la genunchi şi peste un an de refacere este important să-mi ascult corpul şi să nu revin prea repede în competiţie. Sunt încântat că am câştigat trei jocuri. Nu există un sentiment mai bun decât să te întorci pe teren'', a spus elveţianul, citat de organizatori.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Wimbledon
"Federer a fost de 40 de ori mai rău decât mine!" Holger Rune, o nouă controversă după Roland Garros
20/06/2022 LA 14:26
De altfel, Federer afirma încă de sâmbătă seara că se gândeşte dacă va mai juca în optimi: ''Nu ştiu dacă voi juca meciul din optimi'' de la Roland Garros, spunea Federer după partida foarte solicitantă, de aproape patru ore, cu germanul Dominik Koepfer (59 ATP) din turul al treilea.

Roland Garros 2021 | S-a retras ca să-l favorizeze pe Berrettini? Teoria lansată de jurnalistul New York Times

Chiar dacă Roger Federer a invocat pregătirea pentru Wimbledon și odihna în vederea celui de-al treilea turneu major al anului, un jurnalist reputat de la New York Times a lansat o teorie interesantă în privința retragerii elvețianului de la Roland Garros. Ivan Ljubicic, care este unul dintre antrenorii de cursă lungă a lui Federer, este de asemenea și agentul lui Matteo Berrettini.
"Ljubicic, care este unul dintre antrenorii lui Federer, deține o parte semnificativă într-o companie de management care-l reprezintă pe Berrettini. Potențial conflict de interese?", transmite jurnalistul Christopher Clarey, care face trimitere și la un posibil avantaj pe care Federer a vrut să-l aibă Berrettini într-un potențial duel cu Djokovic în sferturile de finală. Elvețianul a declarat în urmă cu câteva zile că este evident faptul că nu ar avea nicio șansă în fața liderului mondial din ATP în acest moment.
Operat de două ori la genunchiul drept în 2020, Federer (39 ani), cu 20 de titluri de Grand Slam, a revenit în circuit în martie, la turneul de la Doha, după o absenţă de un an. Federer şi-a anunţat priorităţile pentru 2021, turneul său de suflet de la Wimbledon şi Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august), medalia de aur la simplu fiind singura care îi lipseşte din palmaresul său prestigios.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Țiriac și "pariul" din tenisul mondial masculin! Omul de afaceri a dat verdictul: "Va fi numărul 1"
16/06/2022 LA 17:39
Tenis
Ion Țiriac: "Nadal nu poate fi comparat cu Djokovic sau Federer"! Erorile făcute de Nole și Roger
16/06/2022 LA 14:08