Alexander Zverev a trecut neașteptat de ușor de Alejandro Davidovich-Fokina, în primul sfert de finală de la Roland Garros, scor 6-4, 6-1, 6-1, după numai o oră și 38 de minute de joc.
Tânărul iberic nu s-a ridicat decât rareori la nivelul unui asemenea meci, dar asta s-a datorat și jocului aproape de perfecțiune prestat de Zverev.

Alexander Zverev: "Doar să fiu în semifinale nu mă satisface"

Australian Open
Boris Becker, dezamăgit de Alexander Zverev: "Trebuie să faci un efort, chiar dacă pierzi"
IERI LA 10:43
La interviul oferit pe teren după meci, Zverev a demonstrat că are o mentalitate de învingător, spunând că accederea în semifinale nu îl mulțumește, fiind convins că poate obține mai mult de la acest turneu.
"Este foarte plăcut să fii în semifinale, dar doar să fiu aici nu mă satisface. Știu că joc destul de bine și sper să pot continua să joc la fel, poate chiar mai bine. După primul set, cred că jocul meu de bază s-a îmbunătățit foarte mult. Am început să domin mult mai mult punctele. La început nu am jucat atât de bine. Deci, cred că pot juca mult mai bine și sper să o fac în continuare.", a spus Zverev.
Calificarea în careul de ași reprezintă cea mai bună performanță pentru Zverev la Roland Garros, el oprindu-se în sferturile de finală la edițiile din 2018 și 2019. Zverev va juca pentru a 3-a oară într-o semifinală de Grand Slam, după cele de la Australian Open 2020 (pierdută cu Thiem), respectiv US Open 2020 (câștigată contra lui Carreno Busta).
De asemenea, Zverev a devenit doar al 3-lea german care atinge semifinalele la Roland Garros în Era Open, după Boris Becker și Michael Stich, și primul din 1996 încoace.
Pentru un loc în marea finală, Zverev se va duela cu învingătorul disputei Stefanos Tsitsipas - Daniil Medvedev, care vor juca în această seară, de la ora 22:00, în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
IERI LA 10:42
Australian Open
Zverev, declarație controversată: "Cred că mulți jucători au acum Covid"! Argumentele germanului
19/01/2022 LA 19:08