Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marian Vajda, antrenorul lui Novak Djokovic, a dezvăluit secretul sârbului la Roland Garros: "Atunci a prins încredere"

Irina Aldea

Publicat 14/06/2021 la 15:08 GMT+3

Roland Garros 2021 | Novak Djokovic este noul campion de la Roland Garros! Sârbul a revenit fantastic de la 0-2 la seturi în fața lui Stefanos Tsitsipas și a cucerit al doilea lui titlu la Paris, al 19-lea al carierei. Marian Vajda, antrenorul lui Nole, a dezvăluit secretul elevelui său la turneul major din "Orașul Luminilor".

Novak Djokovic & Team

Credit imagine: Eurosport

Novak Djokovic este noul campion de la Roland Garros! Sârbul a revenit duminică fantastic de la 0-2 la seturi în finala cu Stefanos Tsitsipas și a cucerit al doilea său titlu la Roland Garros, al 19-lea al carierei. Liderul mondial din ATP a câștigat finala cu Stefanos Tsitsipas, scor (6) 6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4, la capătul unui meci maraton care a durat patru ore și 12 minute de joc.
Astfel, "blestemul Rafael Nadal" se oprește la Roland Garros! Niciunul dintre cei doi jucători care au reușit să-l învingă pe iberic la Paris nu au reușit până acum să câștige și trofeul – Soderling (a pierdut finala cu Federer în 2009), Djokovic (a pierdut finala cu Wawrinka în 2015). Ieri, acest "blestem" a fost rupt de marele campion sârb. În plus, Nole este singurul tenismen din Era Open care are cel puțin câte două titluri la fiecare dintre cele patru turnee de Grand Slam.

Roland Garros 2021 | Marian Vajda a explicat cum a reușit Nole să se impună la Paris

Marian Vajda, unul dintre antrenorii lui Novak Djokovic, alături de Goran Ivanisevic, a dezvăluit secretul lui Nole la Paris: "Am știut că dacă îl bate pe Rafa, Nole are o șansă mare la trofeu chiar dacă Tsitsipas va juca un tenis incredibil. Trebuie să recunosc că am fost îngrijorat după două seturi că nu poate să găsească energia de care are nevoie pentru că juca foarte plat. Cred că asta a făcut diferența. Meciul cu Rafa din semifinale i-a dat multă încredere. În primele două seturi cu Tsitsipas cred că a gândit prea mult ce trebuie să facă și și-a luat gândul de la joc.
Apreciez mult mai mult acest trofeu decât cel din 2016. În ziua finalei din 2021 a fost mult mai emoționat. Novak știe că e pregătit să joace 5 seturi în orice moment, fizic, psihic, știe că poate. Pe zgură balanța se înclină mult mai repede și mai des decât pe terenurile de hard. A învățat multe din toate acele înfrângeri de la începutul carierei lui. Mintea lui este limpede acum. Atâta timp cât Novak e sănătos și în formă fizică bună are șansa de a câștiga oricând orice titlu de Grand Slam", a spus antrenorul slovac din echipa lui Nole.
picture

Roland Garros 2021: Așa a cucerit Novak Djokovic al 19-lea trofeu de Grand Slam și al 2-lea la Paris

Jucătorii cu cele mai multe apariții în finalele de Grand Slam:
  • Roger Federer 31
  • Novak Djokovic 29
  • Rafael Nadal 28
  • Ivan Lendl 19
  • Pete Sampras 18.
Cursa titlurilor de Grand Slam:
  • 1 Roger Federer / Rafael Nadal 20
  • 3 Novak Djokovic 19.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo