Ocupant al locului 46 ATP, Alejandro Davidovich Fokina a obținut vineri la Roland Garros victoria carierei în fața lui Casper Ruud, favoritul numărul 15 pe tabloul principal de simplu masculin. Davidovich Fokina s-a impus la Paris în turul al treilea după patru ore și 35 de minute în fața norvegianului de pe locul 16 ATP, scor 7-6 (3), 2-6, 7-6 (6), 0-6, 7-5.
Spaniolul în vârstă de 21 de ani a câștigat meciul convertind de abia a cincea minge de meci avută. Aceasta este prima lui optime de finală la Roland Garros, după ce în 2020 reușea această performanță la US Open. În plus, aceasta a fost pentru iberic prima victorie a carierei în fața unui jucător din Top 20 ATP.
Roland Garros
Alexander Zverev l-a învins lejer pe Davidovich-Fokina și e primul semifinalist de la Roland Garros
08/06/2021 LA 17:52

Roland Garros 2021 | Alejandro Davidovich Fokina, victoria carierei la Paris

După un prim set pe care l-a câștigat la tiebreak (7-3), Davidovich Fokina a scăzut nivelul de joc în setul al doilea, pe care Casper Ruud l-a dominat copios, iar în final l-a câștigat cu scorul de 6-2. Setul al treilea a fost câștigat de spaniol, tot la tiebreak, tot la mare luptă (7-6), după o oră și 4 minute de joc.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Setul al patrulea a fost dominat de la un capăt la altul de Casper Ruud, care părea că a recăpătat controlul total asupra partidei, câștigat manșa a patra la 0, după doar 23 de minute de joc. În final am aflat că nu a fost așa, asta pentru că Davidovich Fokina a revenit extraordinar și s-a impus cu 7-5, convertind de abia a cincea minge de meci avută. În continuare, spaniolul se va duela cu Federico Delbonis în optimi, care de asemenea se află la prima optime de finală la Paris.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Mutua Madrid Open
Daniil Medvedev, "relație complicată" cu zgura. Izbucnirea rusului la Madrid: "Nu vreau să joc aici"
05/05/2021 LA 14:34
Tenis
Cine este Davidovich Fokina, marea speranță a tenisului spaniol! Idolul surpriză ales de iberic
16/04/2021 LA 08:23