Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#MeciuriMemorabile Kei Nishikori, specialistul meciurilor de 5 seturi! Japonezul a avansat în turul 3 la Roland Garros

Nicu Savin

Publicat 02/06/2021 la 19:20 GMT+3

Kei Nishikori a reușit calificarea în turul 3 de la Roland Garros, după un nou meci foarte lung, în compania rusului Karen Khachanov. Niponul s-a impus cu 4-6, 6-2, 2-6, 6-4, 6-4, la capătul a 3 ore și 58 de minute de joc.

Kei Nishikori lors de son match face à Karen Khachanov au 2e tour

Credit imagine: Getty Images

Kei Nishikori (49 ATP) este un luptător prin definiție, iar primele 2 meciuri pe care le-a jucat la această ediție de Roland Garros sunt cea mai bună dovadă.
După ce în runda inaugurală a stat pe teren peste 4 ore pentru a-l învinge pe italianul Alessandro Giannessi în 5 seturi, japonezul a fost astăzi protagonistul unui alt meci plin de suspans, în compania lui Karen Khachanov (25 ATP).

Kei Nishikori a avansat în turul 3 la Roland Garros, după un nou meci maraton

Rusul a început mai bine și a câștigat primul set cu 6-4, dar Nishikori a replicat imediat, adjudecându-și manșa secundă cu 6-2. Khachanov a revenit în avantaj după 6-2 în setul 3 și a fost primul care a făcut break în manșa următoare. Totuși, niponul a găsit resurse să revină și să câștige cu 6-4, trimițând meciul în decisiv.
Deși este cu 6 ani mai în vârstă, Nishikori a fost mai proaspăt în ultimul set și a reușit break-ul fix la momentul oportun, când conducea cu 5-4, impunându-se astfel cu 4-6, 6-2, 2-6, 6-4, 6-4, după 3 ore și 58 de minute de joc.
Astfel, din Top 5 al celor mai lungi meciuri de la această ediție, 2 sunt cele în care a jucat Nishikori (cel mai lung a fost cel dintre Dominic Thiem și Pablo Andujar: 4 ore și 29 de minute).
Pentru un loc în optimile de finală, Kei Nishikori se va duela cu elvețianul Henri Laaksonen (150), care a produs o imensă surpriză astăzi, învingându-l în 4 seturi pe Roberto Bautista Agut (11 ATP).
Cele mai bune prestații ale lui Kei Nishikori pe zgura de la Paris au fost în 2015, 2017 și 2019, ani în care a atins de fiecare dată faza sferturilor de finală.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo