În sferturile de finală de la Roland Garros, Rafael Nadal a trecut cu 3-1 la seturi de Diego Schwartsman, în timp ce Novak Djokovic l-a învins cu același scor pe Matteo Berrettini. Astfel, cei doi mai campioni se vor duela în semifinale, iar presiunea este uriașă înaintea acestei partide.
Imediat după victoria contra lui Berrettini, Djokovic a recunoscut că un meci cu Nadal reprezintă mai mult decât orice altă partidă, ibericul fiind cel mai mare rival al său.
"Nu este doar un alt meci. De când s-a făcut tragerea la sorți, se vorbea despre acest meci și iată că suntem aici. Nu este un meci oarecare, pentru că el este cel mai mare rival din cariera mea și să-l bată aici la Paris, pe această arenă, este cea mai mare provocare pentru mine. Există întotdeauna o tensiune suplimentară. Când intrăm pe teren vibrațiile sunt diferite. Rivalitatea mea cu Rafa și Roger m-a făcut să cresc ca jucător.", a declarat Djokovic.
Australian Open
"Ești surprins că nu joci cu Zverev în sferturi?" Răspunsul neașteptat oferit de Nadal la Melbourne
ACUM 6 ORE

Novak Djokovic: "Cred că îl pot învinge pe Nadal"

Rafael Nadal este cel mai bun jucător din istorie pe zgură, iar palmaresul său la Roland Garros este cea mai bună dovadă în acest sens.
Cu toate astea, Djokovic este încrezător că poate să facă un meci mare, amintindu-și că el este unul dintre cei doi jucători care au reușit să-l bată pe Nadal pe zgura pariziană, în sferturile de finală din 2015.
"Aici la Paris, doar Söderling și cu mine l-am învins. Dar, desigur, cred că îl pot învinge pe Rafa, de aceea sunt aici. Nivelul tenisului meu din ultimele patru săptămâni mă face să cred asta.", a adăugat Djokovic.
Novak Djokovic și Rafael Nadal s-au întâlnit de 57 de ori în carieră, sârbul având un avantaj minim: 29-28. În privința meciurilor pe zgură, palmaresul lui ibericului este net pozitiv: 19-7.
Semifinala Novak Djokovic - Rafael Nadal va fi vineri, 11 iunie, în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
ACUM 20 ORE
Australian Open
VIDEO | Rafael Nadal, despre tiebreak-ul care nu se mai termina: "Totul a fost o nebunie"
ACUM 21 ORE