La ediția din 2013 a Roland Garros, a 117-a din istoria turneului, Novak Djokovic era lider mondial și cap de serie numărul 1. Rafael Nadal, de partea cealaltă, era campionul en-titre și favorit numărul 3. Sistemul folosit în clasament a făcut în așa fel încât Djokovic și Nadal să se întâlnească în semifinale. Ambii aflați într-o formă de joc de excepție, în penultimul act s-a purtat o bătălie fabuloasă, încheiată cu victoria celui mai bun jucător pe zgură.
Revenirea lui Nadal în vârful tenisului mondial era pus la îndoială după ce o accidentare la genunchi l-a îndepărtat de competiții timp de șapte luni, în urma unei înfrângeri-șoc suferite la Wimbledon în 2012 în fața lui Lukas Rosol. Ibericul avusese totuși parte de o revenire de excepție în turnee. Câștigător a 11 titluri majore la acel moment, Nadal pierduse doar două meciuri în cele 9 turnee jucate înainte de Roland Garros.
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
ACUM 9 ORE
Djokovic, de partea cealaltă, spunea clar și răspicat la conferințele de presă că marele lui obiectiv pentru sezonul competițional 2013 este să câștige trofeul la Roland Garros. De șase ori campion la turneele de Grand Slam, Djokovic fusese învins la Paris de Nadal de trei ori deja, iar semifinala din 2013 reprezenta un test uriaș pentru sârb și voia fără doar și poate să-l treacă cu brio, însă ibericul avea un alt plan.

Semifinala de la Roland Garros din 2013 dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic, un duel al gladiatorilor

Într-o primăvară neobișnuit de rece la Paris, soarele a ieșit în sfârșit în ziua semifinalei dintre Nadal și Djokovic. Chiar dacă era cald, vântul a făcut condițiile de joc dificile. La fel ca întâlnirea lor epică la Australian Open din 2012, pe care Djokovic a câștigat-o după aproape șase ore, semifinala dintre cei doi nu a dezamăgit nicio clipă. Într-un meci plin de raliuri spectaculoase de pe fundul terenului și schimbări bruște de direcție, Nadal a eșuat în două rânduri să încheie partida în setul patru, care a fost câștigat în cele din urmă de Djokovic în tiebreak.
https://i.eurosport.com/2020/06/05/2828549.jpg
Dar după ce a evitat înfrângerea în patru seturi, Djokovic a fost în cele din urmă dezavantajat de cele câteva erori din setul decisiv. Servind la 4-3, 40-40, Djokovic a comis niște greșeli pe care cu siguranță le-a visat mult timp după acel meci. După ce a servit de trei ori pentru a rămâne în meci, Djokovic a jucat un game de serviciu presărat cu erori la 7-8, pierzându-l la 0. Nadal a sărbătorit mai apoi cu pasiune o victorie incredibilă obținută cu scorul de 6-4, 3-6, 6-1, 6-7, 9-7, acesta fiind doar al doilea lui meci de cinci seturi disputat la Paris (celălalt avea loc în 2011 cu Isner – victorie 6-4, 6-7, 6-7, 6–2, 6-4).
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
ACUM 15 ORE
Australian Open
Shapovalov, susținut de Boris Becker în disputa cu Nadal: "Denis are dreptate, regula e pentru toți"
ACUM O ZI