Campion la ediția din 2016, Novak Djokovic a produs în optimile de finală de la Roland Garros o revenire de legendă în meciul cu italianul Lorenzo Musetti. Marele campion sârb a fost condus cu 2-0 la seturi de puștiul italian de pe locul 76 ATP, ambele câștigate la tiebreak după două ore și 20 de minute de joc. În final, Novak Djokovic s-a impus cu scorul de (7) 6-7, (2) 6-7, 6-1, 6-0, 4-0 (retragere), după trei ore și 28 de minute de joc.
Nole părea în mare dificultate, însă Mats Wilander a prevăzut în Cubul Eurosport că situația nu va rămâne așa până la finalul meciului, iar că Djokovic va schimba multe în jocul său. Exact așa s-a întâmplat. După cele două seturi cedate la tiebreak, Nole a luat pauză de vestiar pentru a-și schimba echipamentul și s-a întors pe teren cu o cu totul și cu totul altă energie.

Roland Garros 2021 | Novak Djokovic a produs revenirea turneului la Paris

Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
După ce a obținut primul break al meciului, Djokovic a scăzut mult nivelul de joc din debutul meciului, iar Musetti, de partea cealaltă, a jucat incredibil, având parte și de noroc la mai multe lovituri. La mare luptă, Musetti s-a impus în tiebreak. În prelungirile setului secund, italianul a dictat mult mai clar ritmul, iar Nole a cedat în tiebreak la 2.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Totul s-a schimbat din setul al treilea. Novak Djokovic a revenit cu un chef de joc fantastic, mult mai precis în lovituri, mult mai calm și a pus presiune constant pe adversarul său. În turul următor, pentru un loc în semifinale, Djokovic va întâlni un alt italian, pe Matteo Berrettini, care trebuia să-l întâlnească în optimi pe Federer, însă elvețianul s-a retras, astfel că Berrettini e în sferturi fără să fi jucat meciul din optimi.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
27/11/2022 LA 19:54