Lorenzo Musetti a fost aproape să producă o surpriză colosală la Roland Garros. Italianul a câștigat primele 2 seturi contra lui Novak Djokovic, dar apoi s-a prăbușit efectiv și a mai câștigat doar două game-uri până la scorul de 4-0 pentru sârb în setul decisiv, când a decis să se retragă din cauza unei accidentări.
Chiar dacă frustrarea după un asemenea meci e mare de obicei, Musetti a menționat că pentru el a fost o experiență fantastică și a explicat motivele pentru care a fost nevoit să abandoneze.
"A fost o experiență fantastică, am jucat cel mai bun tenis al meu vreodată timp de peste două ore.Nu am jucat niciodată ca azi.
Wimbledon
Kokkinakis i-a făcut pe toți să râdă la Wimbledon, după înfrângerea cu Djokovic! Ce a putut să spună
ACUM 6 ORE
Am avut o problemă fizică, am suferit de la cele cinci seturi pe care le-am jucat împotriva lui Cecchinato, am avut niște crampe, apoi spatele meu m-a durut și nu am mai putut juca. Durerile au început ușor în setul al treilea, apoi au fost din ce în ce mai mari în al patrulea și în al 5-lea au apărut și crampele. Nu mai puteam sta în schimburi. Este un nivel la care trebuie să joci la 100% fiecare punct. Nu am jucat niciodată la acest nivel de peste două ore și pentru mine a fost foarte surprinzător.
Plec fericit, am un pic de regret din punct datorită problemelor fizice. A fost al patrulea meci, jucasem cinci seturi cu Cecchinato. Am jucat și deasupra nivelului meu din punct de vedere fizic și până la urmă am plătit prețul. Dar nu pot fi nemulțumit de această săptămână și de aceste rezultate. Dacă mi-ar fi spus că voi câștiga două seturi împotriva lui Nole pe central, nu aș fi crezut. Voi încerca să mă maturizez și mă gândesc la viitor, concentrându-mă pe Wimbledon.", a spus Musetti la conferința de presă.

Musetti, lăudat de Djokovic

Novak Djokovic a admis că nu s-a simțit în largul său în primele 2 seturi, dar a lăudat evoluția adversarului său, despre care a spus că poate deveni un jucător de top în viitor.
"Musetti a avut ghinion, a condus ostilitățile pentru două seturi. Am spus că îmi place să joc cu băieții tineri. Simt că sunt în formă fizic și că le pot face față. Din nefericire pentru el, a fost evident că suferea.
La începutul carierei mele, mă luptam cu accidentări, a trebuit să mă retrag de câteva ori de la Grand Slam-uri. Nu e distractiv. Dar uite, Musetti a câștigat în cinci seturi împotriva lui Cecchinato. Azi au fost o mulțime de emoții implicate pentru el, presiunea terenului central de exemplu.Musetti are toate calitățile pentru a fi cel mai bun jucător. Atât pe zgură, dar și pe alte suprafețe." a spus Djokovic după meci.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Djokovic, provocat la Wimbledon de un jurnalist: "Te-a motivat să-l bați pentru că e australian?"
ACUM 7 ORE
Wimbledon
Novak Djokovic e în turul 3 la Wimbledon! Nole, victorie superbă pe central cu Kokkinakis
IERI LA 14:45