Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#ReveniriDeLegendă Lorenzo Musetti, "pus la zid" pentru retragerea de la Roland Garros din meciul cu Novak Djokovic

Irina Aldea

Publicat 08/06/2021 la 13:36 GMT+3

Roland Garros 2021 | Lorenzo Musetti a ales să se retragă în momentul în care știa că nu mai are nicio șansă în fața lui Novak Djokovic. Italianul a fost "pus la zid" de Boris Becker pentru această decizie.

Lorenzo Musetti

Credit imagine: Getty Images

Liderul mondial al clasamentului ATP, Novak Djokovic, s-a calificat luni în sferturile de finală ale Grand Slam-ului de la Roland Garros, revenind spectaculos de la 0-2 la seturi, în confruntarea cu Lorenzo Musetti (76 ATP). Italianul s-a retras în setul decisiv, al cincilea al meciului, în momentul în care Djokovic avea 4-0 și se îndrepta către o victorie incredibilă, cedând (probabil) un singur game după două seturi pierdute la tiebreak.
Novak Djokovic a cedat primele două seturi, ambele la tiebreak, 6-7 (7), 6-7 (2), dar a revenit spectaculos, câștigând categoric următoarele două seturi, cu 6-1, 6-0. Novak Djokovic va întâlni în sferturile de finală un alt italian, pe Matteo Berrettini (9 ATP), care a beneficiat de abandonul lui Roger Federer.
Musetti a acuzat dureri în zona inghinală, dar nu a cerut intervenția echipei medicale. Italianul a cedat fizic, iar la conferința de presă a recunoscut că a ales să se retragă la 0-4 în setul decisiv în momentul în care a înțeles că nu mai poate câștiga niciun punct și că era "păcat" pentru public dacă rămânea pe teren până la final.

Roland Garros 2021 | Lorenzo Musetti, criticat de Boris Becker pentru retragerea din meciul cu Djokovic

Fostul antrenor al lui Novak Djokovic, Boris Becker, a comentat victoria liderului mondial în fața lui Lorenzo Musetti. Germanul a recunoscut că nu a fost prea încântat de modul în care s-a încheiat partida din optimile de finală, din cauza retragerii lui Lorenzo Musetti: "E clar că Musetti e unul dintre cei mai buni adolescenți din circuit. I-a cauzat probleme lui Novak și a jucat bine încă de la început, însă nu are o armă serioasă care să-l ajute în meciurile cu jucătorii de top. El are doar puterea de a se încuraja singur pe teren și serviciul.
Tinerii jucători trebuie să fie pregătiți pentru a-i înfrunta pe veterani, atât psihic, cât și fizic. Ei nu par să înțeleagă asta. Nu e vorba doar despre tenis, ci și despre personalitate, despre caracter. Nu cred că Musetti a avut vreo accidentare care să nu-i dea voie să continue. A fost groaznic de urmărit finalul. Îi lipsește pe deplin personalitatea, poți pur și simplu să pierzi categoric și să-ți asumi. Vei fi mai apreciat. Oricum a reușit ce alții nu au reușit, luându-i 2 seturi liderului mondial. E păcat că a recurs la retragere când nu-i mai mergea nimic", a transmis Becker după meci.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo