Cea de-a doua semifinală a ediției din 2021 de la Roland Garros va rămâne fără doar și poate în istoria turneului drept unul dintre cele mai spectaculoase meciuri jucate vreodată la Paris, rezultatul fiind cu atât mai uimitor cu cât campionul absolut Rafael Nadal a fost învins în patru seturi de marele lui rival, Novak Djokovic.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, s-a impus cu scorul de 3-6, 6-3, 7-6 (4), 6-2, după un meci de 4 ore și 13 minute de joc, ducând la 30-28 scorul întâlnirilor directe și calificându-se în finala de la Paris. Nadal, de partea cealaltă, a ratat vineri seară șansa de a deveni recordman al circuitului ATP, cu cele mai multe titluri de Grand Slam. Ibericul rămâne la egalitate cu Federer, fiecare cu câte 20 de titluri majore cucerite în carieră.
Laver Cup
Djokovic, întrebat când se retrage, după ce Federer a spus "adio" tenisului. Răspunsul sârbului
ACUM 10 ORE

Roland Garros 2021 | Ce a spus Robin Soderling despre Djokovic și Nadal, la 12 ani de la victoria fabuloasă din 2009

Novak Djokovic a devenit ieri seară primul jucător și singurul care reușește să obțină două victorii în fața lui Nadal pe zgura de la Paris. De altfel, spaniolul a fost învins de doar trei ori la Roland Garros în întreaga carieră, pentru prima dată în 2009, de către Robin Soderling în optimile de finală.
Soderling, în vârstă de 36 de ani, a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Novak Djokovic și Rafael Nadal, la 12 ani de la victoria prin intermediul căreia intra definitiv în istorie: "Cred că toți suntem puțin surprinși când vedem un jucător care se apropie de 40 de ani și care se menține atât de bine în formă. Rafa, Roger și Novak sunt cei mai mari din istorie, toți trei joacă în același timp, ultimii 15 ani din tenis sunt de-a dreptul incredibili. Jucători tineri vin mereu din urmă, dar ei trei sunt excepționali, par mereu de neoprit.
Novak și Rafa au câștigat absolut tot și încă au motivația nebună de a continua la cel mai înalt nivel. Probabil că nu ar fi continuat niciunul dacă nu ar fi existat celălalt. O mulțime de oameni vin la mine și-mi spun că-și amintesc de victoria mea cu Nadal. Știu că vorbesc despre meciul din optimi de la Roland Garros, dar glumesc cu ei și îi întreb despre ce victorie vorbesc, pentru că l-am mai învins pe Rafa și sunt mândru de asta, n-am să te mint", a spus Soderling.
Soderling va rămane în istoria tenisului drept jucătorul care a întrerupt o serie impresionantă în sportul alb: 31 de victorii consecutive ale lui Nadal la Roland Garros. În 2011, Soderling a fost diagnosticat cu mononucleoză, iar atunci a luat decizia de a lua o pauză de la tenis, numai că această pauză s-a transformat în retragere. Suedezul îl mai învinsese pe Nadal o dată, în același an, la Turneul Campionilor.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Laver Cup
Nadal nu a plâns pentru Roger Federer doar la Laver Cup! Confesiunea lui Rafa: "M-a emoționat enorm"
ACUM 16 ORE
Laver Cup
Novak Djokovic, derutat de întrebarea unui jurnalist spaniol la Laver Cup: "Nadal e încă aici, nu?"
ACUM 17 ORE