Novak Djokovic este noul campion de la Roland Garros! Sârbul a revenit fantastic de la 0-2 la seturi în finala cu Stefanos Tsitsipas și a cucerit al doilea său titlu la Roland Garros, al 19-lea al carierei. Liderul mondial din ATP a câștigat finala cu Stefanos Tsitsipas, scor (6) 6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4, la capătul unui meci maraton care a durat patru ore și 12 minute de joc.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Astfel, "blestemul Rafael Nadal" se oprește la Roland Garros! Niciunul dintre cei doi jucători care au reușit să-l învingă pe iberic la Paris nu au reușit până acum să câștige și trofeul – Soderling (a pierdut finala cu Federer în 2009), Djokovic (a pierdut finala cu Wawrinka în 2015). Azi, acest "blestem" a fost rupt de marele campion sârb. În plus, Nole este singurul tenismen din Era Open care are cel puțin câte două titluri la fiecare dintre cele patru turnee de Grand Slam.
Tenis
"Nu mi-am imaginat asta niciodată!" Tsitsipas, despre problemele cu care s-a confruntat în 2021
IERI LA 08:00

Roland Garros 2021 | Stefanos Tsitsipas, reacție de mare campion după finala pierdută cu Djokovic

"A fost o luptă dură. Vreau să-l felicit pe Novak pentru bătălie, pentru că a arătat ce mare campion este, așa cum a fost și până acum și ne-a demonstrat. M-am simțit bine să joc aici pentru prima dată în finală. Sper să reușesc într-o zi să fac măcar jumătate din ce ai făcut tu, Nole. Sunt sigur că nu este vorba doar despre Novak, ci și despre echipa lui.
Chiar dacă noi suntem acolo singuri pe teren, sunt atât de mulți oameni care sunt acolo pentru noi. Vreau să mulțumesc echipei mele, familiei mele, m-au încurajat permanent. M-au ajutat să-mi îndeplinesc visurile. Mulțumesc Roland Garros pentru aceste 2 săptămâni minunate și sper să mă descurc bine din nou aici", a spus Tsitsipas la ceremonia de premiere.
După Wimbledon (va debuta pe 28 iunie, în direct pe Eurosport) am putea ajunge la o egalitate perfectă: toți cei trei coloși ai tenisului, Federer, Nadal și Djokovic cu câte 20 de Grand Slam-uri în CV.
Jucătorii cu cele mai multe apariții în finalele de Grand Slam:
  • Roger Federer 31
  • Novak Djokovic 29
  • Rafael Nadal 28
  • Ivan Lendl 19
  • Pete Sampras 18.
Cursa titlurilor de Grand Slam:
  • 1 Roger Federer / Rafael Nadal 20
  • 3 Novak Djokovic 19.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
17/09/2021 LA 09:16
Tenis
ATP ia atitudine în scandalul momentului! Decizia luată după pauzele lungi ale lui Tsitsipas
16/09/2021 LA 14:52