Cea de-a doua semifinală a ediției din 2021 de la Roland Garros va rămâne fără doar și poate în istoria turneului drept unul dintre cele mai spectaculoase meciuri jucate vreodată la Paris, rezultatul fiind cu atât mai uimitor cu cât campionul absolut Rafael Nadal a fost învins în patru seturi de marele lui rival, Novak Djokovic.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, s-a impus cu scorul de 3-6, 6-3, 7-6 (4), 6-2, după un meci de 4 ore și 13 minute de joc, ducând la 30-28 scorul întâlnirilor directe și calificându-se în finala de la Paris. Nadal, de partea cealaltă, a ratat vineri seară șansa de a deveni recordman al circuitului ATP, cu cele mai multe titluri de Grand Slam. Ibericul rămâne la egalitate cu Federer, fiecare cu câte 20 de titluri majore cucerite în carieră.
US Open
De ce nu a reușit Djokovic "Calendar Grand Slam": "Participarea la Jocurile Olimpice, o mare eroare"
23/09/2021 LA 15:31

Roland Garros 2021 | Toni Nadal știe de ce a pierdut Rafa meciul cu Novak Djokovic la Paris

Toni Nadal, unchiul lui Rafa, este de părere că variațiile din jocul ibericului i-au dat adversarului său avantajul de care avea nevoie pentru a obține o victorie istorică la Paris. Într-un articol din El Pais, Toni Nadal a explicat cum primele două seturi din Paris au semănat izbitor cu duelul dintre cei doi din finala de la Roma. În Italia, Nadal a întors soarta meciului în setul 3 după ce a câștigat manșa inaugurală, dar a cedat-o pe a doua în fața lui Nole. Rafa nu a reușit același lucru și în semifinala de la Paris.
"În finala de la Roma, pe care de asemenea a jucat-o cu Djokovic, Rafa a continuat să joace în același ritm. După ce a câștigat primul set la mare luptă, Rafael și-a scăzut nivelul în setul doi și așa l-a și cedat. Din fericire, în acel meci, el a fost capabil să-și revină și să schimbe situația în setul 3, lucru care mi-a dat încredere pentru Roland Garros. Vineri, ceva asemănător s-a întâmplat din nou.
După un prim set în care a avut avantaj clar, de 5-0, am început din nou să vedem inconstanță în jocul lui. Din cauza asta, Djokovic a prins aripi, i-a dat încredere că poate obține victoria, iar asta l-a făcut să joace din ce în ce mai bine. Rafa a greșit la început, pentru că Novak era clar inconfortabil pe teren și emoționat. Dacă Rafa își menținea nivelul, poate că Djokovic nu ar fi sperat că poate să câștige", a transmis Toni Nadal, în El Pais.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
2021, anul lui Novak Djokovic! Sârbul e doar al 5-lea jucător din istorie care reușește asta
22/09/2021 LA 16:04
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
22/09/2021 LA 08:58