Novak Djokovic este noul campion de la Roland Garros! Sârbul a revenit duminică fantastic de la 0-2 la seturi în finala cu Stefanos Tsitsipas și a cucerit al doilea său titlu la Roland Garros, al 19-lea al carierei. Liderul mondial din ATP a câștigat finala cu Stefanos Tsitsipas, scor (6) 6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4, la capătul unui meci maraton care a durat patru ore și 12 minute de joc.
Astfel, "blestemul Rafael Nadal" se oprește la Roland Garros! Niciunul dintre cei doi jucători care au reușit să-l învingă pe iberic la Paris nu au reușit până acum să câștige și trofeul – Soderling (a pierdut finala cu Federer în 2009), Djokovic (a pierdut finala cu Wawrinka în 2015). Ieri, acest "blestem" a fost rupt de marele campion sârb. În plus, Nole este singurul tenismen din Era Open care are cel puțin câte două titluri la fiecare dintre cele patru turnee de Grand Slam.

Roland Garros 2021 | Stefanos Tsitsipas, săgeți spre Djokovic la conferința de presă

Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
IERI LA 20:44
"Azi am realizat că ai nevoie de trei seturi ca să câștigi. Două seturi câștigate nu înseamnă nimic. Nu știu ce s-a întâmplat pe durata acelei pauze, dar când scorul era 2-0 pentur mine, Djokovic a revenit pe teren fiind un complet alt jucător. Era mult mai proaspăt, se mișca mai bine, nu-mi mai lăsa niciun spațiu. Mi s-a părut că dintr-o dată se descurcă mult mai bine și-mi citește jocul imediat.
Eu am început să joc mai scurt, mi-am pierdut ritmul. Nu înțeleg de ce s-a întâmplat asta, pentru că înainte de asta am jucat excelent și m-am mișcat foarte bine. Apoi totul s-a schimbat, mi-am pierdut jocul, nu m-am putut adapta deloc la ce juca el. Îmi doresc să nu fi pierdut acea șansă. În același timp, nu pot să am regrete. Nu văd de ce aș plânge, pentru că am încercat totul, dar nu am avut succes. În ciuda înfrângerii, cred în jocul meu și în succes, nu văd de ce nu aș câștiga și eu în viitor titluri majore", a spus grecul la conferința de presă.

Roland Garros 2021: Așa a cucerit Novak Djokovic al 19-lea trofeu de Grand Slam și al 2-lea la Paris

Jucătorii cu cele mai multe apariții în finalele de Grand Slam:
  • Roger Federer 31
  • Novak Djokovic 29
  • Rafael Nadal 28
  • Ivan Lendl 19
  • Pete Sampras 18.
Cursa titlurilor de Grand Slam:
  • 1 Roger Federer / Rafael Nadal 20
  • 3 Novak Djokovic 19.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
16/05/2022 LA 16:11