Novak Djokovic, unul dintre cei trei mari favoriți de la Roland Garros, s-a calificat în sferturile de finală de la Paris după ce a trecut de Karen Khachanov, favorit numărul 15 la Open-ul francez, scor 6-4, 6-3, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 25 de minute de joc. În medie, până în această fază a competiției, marele campion sârb a stat pe teren în jur de o oră și jumătate.
Azi, pe un teren Philippe Chatrier acoperit, condițiile i-au surâs campionului sârb, dar Karen Khachanov a fost un adversar pe cinste, în ciuda faptului că rusul nu a reușit să-și adjudece vreun set în fața capului de serie numărul 1. Campion în 2016 la Roland Garros, Novak Djokovic îl va întâlni în continuare pe zgura pariziană pe câștigătorul meciului dintre spaniolul Pablo Carreno-Busta și germanul Daniel Altmaier.

Novak Djokovic, în sferturile la turneul "de casă" al lui Rafael Nadal

Tenis
Australienii nu sunt pregătiți "să-l sacrifice" pe Novak Djokovic! Decizia organizatorilor AO2022
25/10/2021 LA 11:10
Djokovic a convertit 6 din cele 15 mingi de break pe care le-a avut în meciul din optimi. Nole, care deține anul acesta un record incredibil, 35-1 (victorii – înfrângeri), l-a egalat pe Rafael Nadal la numărul de apariții în sferturile de finală de la Roland Garros. În urma acestui rezultat, Djokovic a obținut la Roland Garros a 72-a victorie a carierei și a 294-a în turneele de Grand Slam.
Mai mult, aceasta este doar a treia oară în cariera lui Novak Djokovic în care ajunge în sferturile de finală de la Paris fără să cedeze niciun set pe parcurs. Până acum, sârbul a trecut la Paris de Mikael Ymer, Ricardas Berankis, Daniel Elahi Galan Riveros și Karen Khachanov. La interviul de după meci, Novak s-a declarat mulțumit de cum a servit, de cum s-a mișcat pe teren, împotriva bunului lui prieten, Karen Khachanov.
Tenis
Novak Djokovic nu poate participa nevaccinat la Australian Open! Mesaj fără echivoc din Melbourne
20/10/2021 LA 09:50
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din optimi, de la Moscova
20/10/2021 LA 05:13