Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții Mouratoglou a dat verdictul! Cine e cel mai bun din istorie și ce șanse are Tsitsipas cu Djokovic la Paris

Irina Aldea

Publicat 13/06/2021 la 13:30 GMT+3

Roland Garros 2021 | Azi are loc marea finală de la Paris dintre Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas. Patrick Mouratoglou, antrenorul care l-a descoperit pe grec, a vorbit despre finala de azi și a dezvăluit cine este cel mai mare tenismen din istorie.

Patrick Mouratoglou & Stefanos Tsitsipas. Sursă foto: Metro

Credit imagine: facebook

Novak Djokovic, campionul din 2016, și Stefanos Tsitsipas, aflat la prima finală de Grand Slam din carieră, se întâlnesc azi și vor lupta pentru a cuceri Cupa Muschetarilor la Paris. Aceasta va fi a opta întâlnire în circuit dintre Djokovic și Tsitsipas (sârbul are 5-2 la întâlnirile directe). De trei ori s-au întâlnit cei doi pe zgură, iar de fiecare dată a avut câștig de cauză Nole. Grecul a câștigat două meciuri în fața liderului mondial pe hard, în 2018 la Toronto și în 2019 la Shanghai. Ultimele trei partide disputate de cei doi, la Dubai (2020), Roland Garros (2020) și Roma (2021), au fost câștigate de Nole la mare luptă.
Patrick Mouratoglou, antrenorul care l-a descoperit pe Stefanos Tsitsipas, a vorbit despre finala de azi: "Totul va depinde de cum se simte Novak. Poate să aibă un meci excepțional, dar poate să aibă și probleme de gestionare, totul depinzând de cum se simte azi. Vom vedea cu toții cum vrea să abordeze această finală.
Novak nu a fost întotdeauna foarte bun în meciurile cu jucătorii mai tineri pe care ar fi trebuit să le câștige cu ușurință, așa că vom vedea. Știm cum a ratat începutul de meci cu Musetti din optimi, îmi mai amintesc o semifinală la US Open pe care a pierdut-o în 2014 cu Nishikori. Vom vedea ce fel de Novak își va face apariția pe teren azi. Timp de un an am văzut cam toate fețele lui Novak. Dacă azi joacă așa cum a făcut-o cu Nadal în semifinale, va fi foarte greu de învins", a spus tehnicianul francez înaintea finalei masculine, pentru L'Équipe.

Roland Garros 2021 | Mouratoglou a oferit răspunsul: Cine e cel mai mare tenismen din istorie

"Pentru mine este clar. Djokovic este cel mai bun dintre cei trei mari tenismeni care au dominat ultimele decenii: el, Federer și Nadal. Mereu am spus-o și nu cred că mi se va putea schimba în viitor opinia. Când toți trei se află la cel mai înalt nivel al lor, Novak se impune. Istoria ne-a tot spus asta, ne-a repetat că Novak e mai bun. Pentru mine, el e cel mai puternic. Dacă Stefanos se întâlnește azi cu Marele Novak, va fi cea mai mare provocare de care te poți lovi în tenis", a spus Mouratoglou pentru aceeași sursă.
Finala dintre Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas este al doilea meci al zilei pe Arena Philippe Chatrier, nu înainte de ora 16, ora României. Novak Djokovic, cap de serie numărul 1, este finalistul de anul trecut și campionul din 2016. Nole a izbutit în semifinale să treacă de marele lui rival, Rafael Nadal, în patru seturi. De partea cealaltă, pentru grec, cap de serie numărul 5, aceasta este prima finală de Grand Slam a carierei.
Cine câștigă finala masculină de la Roland Garros 2021?
Pentru a ajunge în ultimul act la Roland Garros, Novak Djokovic a trecut de Tennys Sandgren, Pablo Cuevas, Ricardas Berankis, Lorenzo Musetti, Matteo Berrettini și Rafael Nadal. Nole a cedat patru seturi până în ultimul act (2 cu Musetti, 1 cu Berrettini și 1 cu Nadal). De partea cealaltă, Tsitsipas i-a învins la Paris pe Jeremy Chardy, Pedro Martinez, John Isner, Pablo Carreno-Busta, Daniil Medvedev și Alexander Zverev. Grecul a cedat trei seturi în drum spre finală (1 cu Isner și 2 cu Zverev).
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo