Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVE-BLOG Roland Garros | Djokovic vs Nadal în semifinale

Irina Aldea

Actualizat 10/06/2021 la 00:49 GMT+3

A 11-a zi de concurs de la Roland Garros 2021 ne propune câteva partide fascinante, printre care duelurile dintre Nadal și Schwartzman, dar și Djokovic și Berrettini.

Novak Djokovic vs. Matteo Berrettini | Quarter final, Roland-Garros 2021 | Eurosport Premium Content

Credit imagine: Eurosport

UPDATE / Un al treilea set mult mai echilibrat iar Matteo Berrettini se impune în cele din urmă în tiebreak. Intrăm în setul patru cu Djokovic în avantaj, 2-1.
UPDATE / Sârbul s-a impus și în al doilea set, chair mai lejer decât primul și pare să se îndrepte spre o victorie clară.
UPDATE / Novak Djokovic a câștigat un prim set destul de echilibrat (6-3), în care sârbul a reușit însă să facă break-ul la momentul potrivit.
UPDATE / Pe arena Philippe Chatrier a început ultimul meci al zilei. Se luptă pentru un loc în semifinale Novak Djokovic și Matteo Berrettini.
UPDATE / Rafael Nadal a mai făcut un pas spre titlul cu numărul 14: s-a calificat astăzi în semifinalele Roland Garros după ce l-a învins pe Diego Schwartzmann în patru seturi 6-3, 4-6, 6-4, 6-0.
UPDATE / Maria Sakkari, ocupanta locului 18 WTA, a produs marea surpriză la Roland Garros și s-a calificat în semifinalele celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului după ce a eliminat-o pe campioana en-titre, Iga Swiatek, scor 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 30 de minute de joc. În continuare, sportiva din Grecia se va duela pentru un loc în finală cu Barbora Krejcikova, ambele aflate în premieră în semifinalele unui turneu major.
UPDATE / Iga Swiatek pierde primul set la Roland Garros, după 22 de manșe câștigate consecutiv.
UPDATE / Barbora Krejcikova s-a calificat în premieră în semifinalele de simplu de la Roland Garros. Sportiva din Cehia a trecut în sferturi de Coco Gauff, scor 7-6 (6), 6-3, după o orăși 52 de minute de joc. Pentru un loc în finală, Krejcikova se va duela cu învingătoarea meciului dintre Iga Swiatek și Maria Sakkari.
Știre inițială
A 11-a zi de concurs de la Roland Garros 2021 ne propune câteva partide fascinante, printre care și duelul Irinei Begu în proba de dublu alături de argentinianca Nadia Podoroska. Cele două jucătoare le vor întâlni în sferturile de finală pe Shelby Rogers și Petra Martic. Miercuri vom afla numele tuturor semifinaliștilor la ediția din 2021 a Roland Garros, după ce marți am aflat cine sunt semifinaliștii din partea inferioară de tablou.
Atenția ni se va concentra în a 11-a zi de concurs pe duelurile celor doi titani ai sportului alb rămași în concurs: Rafael Nadal și Novak Djokovic. Al treilea membru al grupului select The Big Three, Roger Federer, s-a retras înaintea meciului din optimile de finală cu Matteo Berrettini. Italianul este acum odihnit și pregătit pentru duelul cu liderul mondial din ATP, Novak Djokovic. Vă prezentăm, în continuare, meciurile zilei:

Roland Garros 2021 | Novak Djokovic – Matteo Berrettini. Sârbul are 1-0 la întâlnirile directe

Novak Djokovic și Matteo Berrettini se vor lupta pentru un loc în semifinalele celui de-al doilea turneu major al anului. Novak Djokovic, cap de serie numărul 1 pe tabloul principal de simplu, e favorit în întâlnirea cu italianul, favorit numărul 9. Totuși, Berrettini are avantajul de a fi petrecut mai puțin timp pe teren, fiind mai odihnit. Italianul trebuia să joace în optimi cu Federer, însă elvețianul s-a retras înaintea meciului.
Roland Garros 2021 - ziua a 11-a
De partea cealaltă, Djokovic a avut un parcurs perfect până în meciul din optimi, acolo unde a fost condus cu 2-0 la seturi de un alt italian, Lorenzo Musetti. Totuși, Nole a revenit spectaculos și s-a calificat în sferturi. Djokovic și Berrettini se vor întâlni pentru a doua oară în circuit (după Turneul Campionilor 2019 – sârbul a învins, scor 6-2, 6-1), miercuri, nu mai devreme de ora 21, ora României, ultimul meci pe Arena Philippe Chatrier.

Roland Garros 2021 | Rafael Nadal – Diego Schwartzman. Spaniolul are 10-1 la întâlnirile directe

Rafael Nadal și Diego Schwartzman se vor lupta pentru un loc în semifinalele celui de-al doilea turneu major al anului.Rafael Nadal, cap de serie numărul 3 pe tabloul principal de simplu, e favorit clar în întâlnirea cu argentinianul, favorit numărul 10. Totuși, Schwartzman va încerca să repete succesul de anul trecut de la Roma, atunci când l-a învins pe Rafa pe zgură pentru prima dată în carieră, în minimum de seturi.
Roland Garros 2021 - ziua a 11-a
În același timp, Nadal are de partea lui toate statisticile, iar Schwartzman pare că nu are armele necesare pentru a-i pune spaniolului probleme pe arena pe care a scris istorie de 13 ori până în prezent. Cei doi se vor întâlni miercuri pe Arena Philippe Chatrier în jurul orei 16:30, pentru a 12-a oară în carieră (Nadal conduce cu 10-1).

Roland Garros 2021 | Iga Swiatek – Maria Sakkari. Campioana en-titre, test greu în sferturile de finală

Iga Swiatek și Maria Sakkari se vor lupta pentru un loc în semifinalele celui de-al doilea turneu major al anului. Iga Swiatek, cap de serie numărul 8, e singura jucătoare din Top 10 WTA rămasă în competiție. Campioană en-titre, tânăra sportivă din Polonia va avea o misiune dificilă cu Maria Sakkari în sferturile de finală. Sportiva din Grecia a trecut în optimi de finalista de anul trecut, Sofia Kenin, în două seturi. Aceasta va fi prima întâlnire în circuit dintre Swiatek și Sakkari.
Roland Garros 2021 - ziua a 11-a
Iga Swiatek, care a câștigat 22 de seturi consecutive la Roland Garros, este favorita clară, cel puțin din calculele bookmakerilor, dar și prin prisma siguranței pe care o arată pe zgura pariziană. Cele două vor intra pe Arena Philippe Chatrier în jurul orei 14, ora României, după celălalt sfert de finală feminin, dintre Coco Gauff și Barbora Krejcikova.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo