Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVE-BLOG Roland Garros | Novak Djokovic - Stefanos Tsitsipas este finala din 2021

Irina Aldea

Actualizat 12/06/2021 la 00:22 GMT+3

În cea de-a 13-a zi de concurs de la Roland Garros 2021 vom afla cine se va califica în finala masculină la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Visuel Nadal-Djokovic à Roland-Garros 2021

Credit imagine: Eurosport

UPDATE / După un al treilea set cu adevărat nebun, după un maraton care părea că nu se mai termină, Djokovic a câștigat în cele din urmă tieberak-ul și conduce cu 2-1 la seturi.
UPDATE / Al doilea set este câștigat în cele din urmă de Djokovic iar sârbul readuce egalitatea după un set în care ambii jucători au comis mult mai multe erori neforțate, dar au și reușit destule puncte spectaculoase. Avem parte de un meci fascinant.
UPDATE / Rafa Nadal a câștigat primul set cu Novak Djokovic, dar nu a fost deloc ușor. Spaniolul a condus cu 5-0, a avut șase mingi de set pierdute, dar s-a impus în cele din urmă cu 6-3.
UPDATE / În cele din urmă, Stefanos Tsitsipas s-a impus în cinci seturi în fața lui Alexander Zverev și se califică pentru prima oară într-o finală de Grand Slam, după un meci care a durat trei ore și 37 de minute.
UPDATE / Avem set decisiv! Zverev își continuă forma excelentă și duce meciul în al cincilea set.
UPDATE / Zverev a luat și acum primul break, dar de data asta germanul nu a mai cedat! Și-a adjudecat setul (6-3) și rămâne în meci.
UPDATE / Zverev a condus cu 3-1 în al doilea set, însă Tsitsipas s-a mobilizat exemplar și a revenit câștigând șase game-uri consecutive pentru a-și adjudeca și al doilea set, 6-3. Grecul este în control.
UPDATE / Stefanos Tsitsipas a câștigat primul set fără mari probleme, fiind jucătorul care a controlat clar partida. 6-3.
UPDATE / Pe arena Philippe Chatrier a început prima semifinală masculină, care îi aduce față în față pe Alexander Zverev și Stefanos Tsitsipas. Partida este în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
UPDATE / Barbora Kreijcikova trăiește momente de vis la Paris. După ce ieri s-a calificat pentru prima dată în carieră în finala unui Grand Slam la simplu, cehoaica a obținut biletul pentru ultimul act și în proba de dublu, alături de Katerina Siniakova. Cele două jucătoare din Cehia au trecut fără emoții de perechea Magda Linette / Berbarda Pera, scor 6-1, 6-2.
Știrea inițială
A 13-a zi de concurs de la Roland Garros 2021 ne propune câteva partide incredibile, printre care semifinala de dublu feminin, dintre Irina Begu, Nadia Podoroska și Iga Swiatek, campioana en-titre din proba de simplu, și Bethanie Mattek-Sands. În plus, vineri au loc și semifinalele de simplu la băieți în proba juniorilor. Francezii sunt cu siguranță să le urmească întrucât în penultimul act și-au făcut loc în premieră patru tenismeni francezi: Arthur Fils, Giovanni Mpetshi Perricard, Sean Cuenin și Luca Van Assche.
Atenția ni se va concentra în a 13-a zi de concurs pe duelurile în urma cărora se vor determina cei doi finaliști din proba de simplu de la Roland Garros 2021. Vineri vom avea parte de dueluri incredibile, între cei mai buni tenismeni ai momentului pe această suprafață: Rafael Nadal, de 13 ori campion la Paris, Novak Djokovic, campionul din 2016, Stefanos Tsitsipas și Alexander Zverev, aflat în premieră în penultimul act la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. Vă prezentăm, în continuare, meciurile zilei:

Roland Garros 2021 | Irina Begu / Nadia Podoroska – Iga Swiatek / Bethanie Mattek-Sands, duel pentru calificarea în finala de dublu feminin

Irina Begu și Nadia Podoroska au făcut un turneu excelent în proba de dublu la Roland Garros 2021 și sunt foarte aproape de o performanță extraordinară, calificarea în finala de dublu feminin, ceea ce ar reprezenta o premieră pentru ambele tenismene. Dacă Irina Begu a mai fost într-o semifinală de dublu, la Australian Open 2018, alături de Monica Niculescu, pentru Nadia Podoroska, prezența în penultimul act este de asemenea o premieră.
Roland Garros 2021 - ziua a 13-a
Totuși, pentru a se lupta pentru titlu la Roland Garros, Irina Begu și Nadia Podoroska vor avea o misiune destul de dificilă. Ele vor trebui să le învingă pe Iga Swiatek, campioana en-titre din proba de simplu, care a fost eliminată de Sakkari în sferturi, și specialista în dublu, Bethanie Mattek-Sands. Cele două echipe vor intra pe teren în jurul orei 16:30, al doilea meci de pe Arena Simonne-Mathieu, după cealaltă semifinală de dublu, dintre Linette/Pera și Krejcikova/Siniakova.

Roland Garros 2021 | Stefanos Tsitsipas – Alexander Zverev. Grecul are avantaj la bilanțul întâlnirilor directe

Stefanos Tsitsipas și Alexander Zverev se vor confrunta pentru un loc în finala turneului de la Roland Garros, unde câștigătorul îl va întâlni pe Rafael Nadal sau Novak Djokovic. Aceasta va fi a opta întâlnire în circuit dintre Tsitsipas și Zverev (grecul are 5-2 la întâlnirile directe). O singură dată s-au întâlnit cei doi pe zgură, în 2019 la Madrid în faza sferturilor de finală. Tsitsipas s-a impus atunci în trei seturi. Totuși, ultimul meci direct dintre cei doi, la Acapulco, în finală, a fost câștigat de german în minimum de seturi.
Roland Garros 2021 - ziua a 13-a
Semifinala dintre Stefanos Tsitsipas și Alexander Zverev este prima a zilei pe Arena Philippe Chatrier, de la ora 16, ora României. Pentru grec, cap de serie numărul 5, aceasta este a doua semifinală la Roland Garros, după ce în 2020 reușea aceeași performanță. De partea cealaltă, Zverev, cap de serie numărul 6, este în premieră în semifinal de la Roland Garros. În turneele de Grand Slam, germanul a obținut totuși o performanță mai bună decât adversarul său, finală la US Open în 2020.

Roland Garros 2021 | Rafael Nadal – Novak Djokovic, episodul 58, sau finala din semifinale

În cea de-a 13 a zi de concurs la Roland Garros vom asista la episodul cu numărul 58 al rivalității dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic, o rivalitate cu adevărat specială, cea mai disputată din istoria tenisului masculin. Liderul mondial din ATP pornește cu șansa a doua în fața campionului absolut de la Paris, care a izbutit în cariera lui să cucerească titlul de 13 ori. Nole are de partea sa bilanțul întâlnirilor directe, acolo unde conduce cu 29-28, însă Rafa are un avantaj categoric pe zgură: 19-7 (7-1 la Roland Garros).
Roland Garros 2021 - ziua a 13-a
Ultimul duel dintre Nadal și Djokovic a avut loc la Roma: Rafa s-a impus în finală, scor 7-5, 1-6, 6-3. Meciul dintre Nadal și Djokovic, cel mai așteptat al zilei, dar probabil și al turneului, va începe nu mai devreme de ora 18.30, ora României, fiind al doilea meci de pe Arena Philippe Chatrier.
Rivalitatea Nadal – Djokovic în cifre:
  • Total meciuri: 29-28 pentru Djokovic
  • Finale: 15-13 pentru Djokovic
  • Finale pe zgură: 9-4 pentru Nadal
  • Meciuri Grand Slam: 10-6 pentru Nadal
  • Australian Open : 2-0 pentru Djokovic
  • Roland Garros: 7-1 pentru Nadal
  • Wimbledon: 2-1 pentru Djokovic
  • US Open: 2-1 pentru Nadal
  • Turneul Campionilor: 2-1 pentru Djokovic
  • Masters meciuri: 16-13 pentru Djokovic
  • Finale Grand Slam: 5-4 pentru Nadal
  • Finale Masters: 7-7
  • Zgură: 19-7 pentru Nadal
  • Hard: 20-7 pentru Djokovic
  • Iarbă: 2-2.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo