Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#ReveniriDeLegendă Djokovic – Nadal, duel epic la Roland Garros 2021! Regula evacuării fanilor, ignorată total la Paris

Irina Aldea

Publicat 12/06/2021 la 03:40 GMT+3

Roland Garros 2021 | Novak Djokovic a reușit ieri să-l învingă pentru a doua oară în carieră pe Rafael Nadal la Roland Garros, după succesul din 2015. Deși meciul a depășit cu mult "ora stingerii" la Paris, din cauza COVID-19, regula evacuării fanilor din tribune a fost complet ignorată la Paris.

Novak Djokovic & Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Cea de-a doua semifinală a ediției din 2021 de la Roland Garros va rămâne fără doar și poate în istoria turneului drept unul dintre cele mai spectaculoase meciuri jucate vreodată la Paris, rezultatul fiind cu atât mai uimitor cu cât campionul absolut Rafael Nadal a fost învins în patru seturi de marele lui rival, Novak Djokovic.
Liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, s-a impus cu scorul de 3-6, 6-3, 7-6 (4), 6-2, după un meci de 4 ore și 13 minute de joc, ducând la 30-28 scorul întâlnirilor directe și calificându-se în finala de la Paris. Nadal, de partea cealaltă, a ratat vineri seară șansa de a deveni recordman al circuitului ATP, cu cele mai multe titluri de Grand Slam. Ibericul rămâne la egalitate cu Federer, fiecare cu câte 20 de titluri majore cucerite în carieră.

Roland Garros 2021 | Regula evacuării fanilor, ignorată total de dragul meciului Djokovic – Nadal

Novak Djokovic a devenit ieri seară primul jucător și singurul care reușește să obțină două victorii în fața lui Nadal pe zgura de la Paris. De altfel, spaniolul a fost învins de doar trei ori la Roland Garros în întreaga carieră, pentru prima dată în 2009, de către Robin Soderling în optimile de finală.
De dragul spectacolului incredibil oferit de cei doi coloși ai sportului alb, organizatorii celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului au renunțat la regula evacurăii fanilor din tribune, suporterii primind "derogare" să rămână până la finalul meciului pe Arena Philippe Chatrier. Partida dintre Djokovic și Nadal s-a încheiat cu mult peste ora stingerii la Paris, ora 23, însă organizatorii nu au putut să-i alunge pe iubitorii tenisului din tribune.
picture

Regula evacuării fanilor, ignorată total de dragul meciului Djokovic – Nadal la Roland Garros 2021

Pe durata sfertului de finală Djokovic – Berrettini, francezii au oprit meciul și au evacuat fanii din tribune, potrivit reglementărilor COVID-19 în vigoare în Franța, provocând un scandal uriaș, însă măreția lui Djokovic și a lui Nadal nu a mai putut să-i oprească pe fani din a savura fiecare raliu spectaculos, așa că tribunele au fost animate până la final.

Roland Garros 2021 | Cum a reușit Novak Djokovic să-l învingă pe "Regele Zgurii" la Paris

Rafael Nadal a debutat fulminant în semifinale, ducând rapid scorul la 5-0, în primul set. Djokovic a revenit ușor, dar nu cât să refacă diferența, spaniolul câștigând cu 6-3 manșa inaugurală. Au urmat două seturi în care nivelul tenisului celor doi a fost la cel mai ridicat nivel, cu un plus evident pentru Djokovic, care a găsit mai multe soluții și a greșit mult mai puțin decât Nadal.
picture

Roland Garros 2021: Rezumatul unui meci istoric: Novak Djokovic - Rafael Nadal 3-6, 6-3, 7-6, 6-2

Spaniolul a avut o minge de set, pe finalul setului 3, nevalorificată însă. În ultimul set a părut că spaniolul e extenuat, jocul său fiind ușor haotic, cu multe erori neforțate. Djokovic a retrurnat impecabil și s-a impus cu 6-2, calificându-se în finală, unde îl va întâlni pe grecul Stefanos Tsitsipas, acesta din urmă depâșindu-l în penultimul act pe Alexander Zverev în cinci seturi.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo