Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#ReveniriDeLegendă Novak Djokovic, moment de neuitat la Roland Garros 2021: "Îmi voi aminti această zi toată viața!"

Irina Aldea

Actualizat 13/06/2021 la 22:25 GMT+3

Roland Garros 2021 | Novak Djokovic este noul campion de la Roland Garros! Sârbul a revenit fantastic de la 0-2 la seturi în fața lui Stefanos Tsitsipas și a cucerit al doilea lui titlu la Paris, al 19-lea al carierei.

Novak Djokovic, după ce a câștigat turneul de la Roland Garros 2021

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic este noul campion de la Roland Garros! Sârbul a revenit fantastic de la 0-2 la seturi în finala cu Stefanos Tsitsipas și a cucerit al doilea său titlu la Roland Garros, al 19-lea al carierei. Liderul mondial din ATP a câștigat finala cu Stefanos Tsitsipas, scor (6) 6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4, la capătul unui meci maraton care a durat patru ore și 12 minute de joc.
Astfel, "blestemul Rafael Nadal" se oprește la Roland Garros! Niciunul dintre cei doi jucători care au reușit să-l învingă pe iberic la Paris nu au reușit până acum să câștige și trofeul – Soderling (a pierdut finala cu Federer în 2009), Djokovic (a pierdut finala cu Wawrinka în 2015). Azi, acest "blestem" a fost rupt de marele campion sârb. În plus, Nole este singurul tenismen din Era Open care are cel puțin câte două titluri la fiecare dintre cele patru turnee de Grand Slam.

Roland Garros 2021 | Novak Djokovic, prima reacție după finala câștigată la Paris

"Bună ziua tuturor! Mulțumesc pentru prezența voastră, pentru că ați fost aici. Încă o dată, atmosfera a fost electrizantă. Mulțumesc echipei mele, familiei mele, tuturor celor care m-au ajutat și au venit aici azi să mă susțină. Am jucat atât de multe ore împotriva atâtor campioni. Este foarte dificil pentru mine, dar am reușit să înving și am crezut mereu în capacitatea mea de revenire. După acele 2 seturi pierdute, doar am încercat să rămân aproape de el în setul 3. După ce am câștigat setul 3 am știut că pot să câștig meciul. E un vis care s-a realizat încă o dată! Vă mulțumesc. E un privilegiu să fiu aici alături de Jim Courier și Bjorn Borg.
Ați scris istoria sportului nostru cu litere de aur. Înțeleg ce simte Stefanos și cât de dificil este, dar cu siguranță această luptă îl va ajuta în viitor. Felicitări șie și echipei tale. Am căutat în continuare motivație suplimentară azi, o mare motivație pentru mine sunt cei doi copii ai mei, familia mea. Fără ei nu e posibil să mă aflu aici pe teren. E un efort de echipă. Sunt foarte mulțumit și fericit și vreau să continui să joc pentru public. Îmi voi aminti toată viața acest moment", a spus Novak Djokovic la ceremonia de premiere.
picture

Roland Garros 2021: Așa a cucerit Novak Djokovic al 19-lea trofeu de Grand Slam și al 2-lea la Paris

După Wimbledon (va debuta pe 28 iunie, în direct pe Eurosport) am putea ajunge la o egalitate perfectă: toți cei trei coloși ai tenisului, Federer, Nadal și Djokovic cu câte 20 de Grand Slam-uri în CV.
Jucătorii cu cele mai multe apariții în finalele de Grand Slam:
  • Roger Federer 31
  • Novak Djokovic 29
  • Rafael Nadal 28
  • Ivan Lendl 19
  • Pete Sampras 18.
Cursa titlurilor de Grand Slam:
  • 1 Roger Federer / Rafael Nadal 20
  • 3 Novak Djokovic 19.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo