Getty Images

Roland Garros – Semifinale masculine: Cecchinato v Thiem

Roland Garros – Semifinale masculine: Cecchinato v Thiem
By Getty Images

The 08/06/2018 at 12:55Updated The 08/06/2018 at 12:56

Dominic Thiem are o șansă uriașă de a se califica în prima sa finală de Mare Șlem când îl întâlnește pe Marco Cecchinato în semifinale.

Marco Cecchinato v Dominic Thiem (7) – Eurosport 1 & Eurosport 1 HD – Ora 14:00

Puțină lume a auzit de italianul Marco Cecchinato. Clasat pe locul 72 mondial, acesta aproape a fost eliminat de Marius Copil în primul tur al turneului de la Roland Garros, fiind condus cu 0-2 la seturi înainte de a câștiga în prelungirile setului decisiv meciul-maraton. Iată-l însă pe italian în semifinalele unui Mare Șlem!

Cecchinato impresionase deja prin parcursul său până în sferturile de finală, însă puțini ar fi crezut că-l va putea învinge pe Novak Djokovic în sferturi. Așa a fost. Italianul a câștigat primele două seturi – al doilea, crucial, la tie-break – și în ciuda revenirii sârbului, și-a păstrat cumpătul pentru a înregistra victoria carierei sale. Tie-break-ul setului patru va rămâne în istorie datorită tensiunii extraordinare și spectaculozității punctelor.

Obișnuit mai degrabă cu prezențe în circuitul Challenger, Cecchinato a câștigat în acest an – pe lângă un Challenger – turneul ATP de la Budapesta din postura de Lucky Loser, deși pierduse inițial în calificări. La Roland Garros a învins până în semifinale nume mari precum Pablo Carreno-Busta și David Goffin, iar apoi l-a eliminat pe Djokovic.

Astăzi, în fața lui se va afla Dominic Thiem. Unul dintre cei mai compleți jucători din circuit, austriacul se află pentru a treia oară la rând în semifinalele de la Openul Francez, fapt ce denotă calitățile sale pe zgură.După ce a trecut de tineri precum Stefano Tsitsipas și jucători experimentați ca și Kei Nishikori, Thiem l-a învins pe Alexander Zverev în sferturile de finală, germanul fiind însă ușor accidentat. Înaintea turneului de la Paris, Thiem a câștigat titlul la Lyon și a ajuns în finala Masters-ului de la Madrid, unde a pierdut chiar în fața lui Zverev.

Cecchinato a jucat cu Thiem de două ori în carieră, dar meciurile lor directe datează din 2013 și 2014. Italianul s-a impus în două seturi pe zgura unui turneu Futures în prima lor confruntare, în timp ce Thiem și-a luat revanșa în trei seturi în calificările de la Doha, un an mai târziu.

Toate statisticile pot fi însă aruncate pe geam înaintea meciului de astăzi. Se va ridica din nou Cecchinato la nivelul necesar unei astfel de partide, sau va avea parte Thiem de o victorie previzibilă, ajungând pentru prima oară într-o finală de Mare Șlem? Vom afla cu toții la ora 14:00.

***

UPC România este sponsorul transmisiunii Eurosport de la Roland Garros.