Rafael Nadal (1) v Juan Martin Del Potro (5) – Eurosport 1 & Eurosport 1 HD – Ora 16:30
Istoria duelurilor dintre Rafael Nadal și Juan Martin Del Potro ne duce înapoi în timp până în 2007. Întâlnirile dintre cei doi au fost câștigate de 9 din 16 ori de către Nadal, dar surprinzător, ei au finalizat un sigur meci pe zgură, în 2007, la Roland Garros, când Nadal a câștigat în trei seturi.
Nadal este un nume sacru la Roland Garros. Campion de 10 ori la Paris, spaniolul a pierdut în această ediție a turneului primul set din 2015 încoace, în sferturile de finală, atunci când Diego Schwartzman a început meciul excelent și l-a pus în pericol pe Nadal. Ploaia a făcut ca partida să fie întreruptă, iar în final Nadal a revenit și s-a impus fără probleme.
Australian Open
Faza zilei. Kokkinakis nu a văzut că Kyrgios îi întinsese mâna. Reacția genială a lui Nick
ACUM 14 MINUTE
Spaniolul a pierdut un singur meci pe zgură în 2018, cel din sferturile de finală de la Madrid, în fața lui Dominic Thiem. Tenisul său dominant pe această suprafață îl recomandă drept favorit și în semifinala cu Del Potro, pe care l-a învins la US Open anul trecut în patru seturi.
Argentinianul este la rândul său un nume important în circuitul ATP. Actualmente pe locul 6 în lume, Del Potro a pierdut un singur set până în sferturile de finală, unde l-a învins în patru seturi pe Marin Cilic la capătul unui meci echilibrat. Del Potro are două titluri câștigate în acest an – la Acapulco și Indian Wells – însă ambele pe hard.
Confruntarea dintre Nadal și Del Potro este una clasică a tenisului din ultimii 10 ani. Argentinianul împlinește 30 de ani luna viitoare, în timp ce Nadal, liderul actual al clasamentului mondial, deja se îndreaptă spre a 33-a sa aniversare. Spaniolul mai are de făcut doi pași până la titlul cu numărul 11 la Roland Garros. Îl poate face pe primul în fața lui Del Potro?
***
UPC România este sponsorul transmisiunii Eurosport de la Roland Garros.
Australian Open
Carlos ALCARAZ - Dusan LAJOVIC - Australian Open
ACUM 24 MINUTE