Chiar dacă US Open este în plină desfășurare la New York, Roland Garros este următorul eveniment de acest calibru din calendarul competițional. Turneul de Grand Slam de la Paris, câștigat de Simona Halep în 2018 după o finală disputată cu Sloane Stephens, va avea loc în perioada 27 septembrie – 11 octombrie. Roland Garros 2020 va putea fi urmărit atât pe canalele Eurosport, cât și pe aplicația Eurosport Player.

Ce e cel mai important este că ediția din 2020 a Roland Garros va fi extrem de atrăgătoare pentru iubitorii sportului alb din România, asta pentru că vom avea număr record de românce prezente pe tabloul de calificări, iar pe tabloul principal le vom putea susține pe cele mai bune tenismene ale României, în frunte cu Simona Halep, care va fi cap de serie numărul 2 la Paris.

Tenis
Oraganizatorii au anunțat programul de la Roland Garros. La ce oră joacă Simona Halep în turul 3
PESTE 6 MINUTE

Roland Garros 2020 | O ediție inedită a French Open, doar pe canalele Eurosport

Mai exact, România va avea în proba de simplu nu mai puțin de 11 reprezentanți. Important de precizat este că vom avea un număr record de românce în calificările de la Roland Garros. Potrivit informațiilor pe care freelancer-ul Daniel Radu (www.fb.me/danielradutenis) ni le-a furnizat în exclusivitate, anul acesta vom avea un număr record de românce pe tabloul de calificări.Din România se vor afla pe tabloul principal Simona Halep (2 WTA), Irina Begu (73 WTA), Sorana Cîrstea (77 WTA), Patricia Țig (88 WTA) și Ana Bogdan (89 WTA).

Primele 113 jucătoare clasate în WTA figurează pe listă, plus Bellis, Schmiedlova și Gavrilova, care beneficiază de clasament protejat. Dintre ele, Stosur și Zhu deja s-au retras.Mihaela Buzărnescu (122 WTA), proaspăt revenită în circuitul WTA după o pauză de aproape un an, va avea nevoie de încă 9 retrageri pentru a se alătura celorlalte 5. În calificări îi vom putea urmări și susține pe Mihaela Buzărnescu (122), Monica Niculescu (138), Irina Bara (161), Jaqueline Cristian (164), Gabriela Ruse (169), Marius Copil (191 ATP) și Laura Paar (200). Ultima acceptată în calificări este ocupanta locului 212 WTA. Dacă vor intervene retrageri pe tabloul de calificări, Gabriela Talabă (229 WTA) va fi și ea prezentă în cursa pentru un loc pe tabloul principal.

Roland-Garros women
#RGStories Simona Halep, tot mai încrezătoare la Roland Garros: "Mereu am jucat foarte bine aici"
ACUM 16 MINUTE
Roland-Garros
Ce cotă are Halep să treacă de Anisimova, cea care a eliminat-o la Roland Garros în 2019
ACUM 8 ORE