Iga Swiatek, în vârstă de 19 ani, clasată pe locul 54 WTA, a reușit să se califice în finala de la Roland Garros, poloneza trecând în două seturi, scor 6-2, 6-1, de o altă revelație a acestei ediții de Roland Garros, Nadia Podoroska (Argentina, 131 WTA). Iga a reușit performanța de a ajunge până în ultimul act al competiției fără a pierde vreun set. Ea le-a învins pe Marketa Vondrousova (finalistă în 2019), Su-Wei Hsieh, Eugenie Bouchard, Simona Halep (campioană în 2018), Martina Trevisan și Nadia Podoroska

Su-Wei Hsieh este cea care a reușit să câștige cele mai multe game-uri într-un set cu Swiatek: 4. Iga Swiatek este de altfel prima sportivă din Polonia care se califică în finala turneului de la Roland Garros în Era Open. Chiar dacă Polonia a avut-o în istoria recentă pe Agnieszka Radwanksa, aceasta nu a performat pe zgura pariziană, bifând doar un sfert de finală, în 2013. Aga a reuşit însă o finală la Wimbledon şi două semifinale la Australian Open.

Tenis
Iga Swiatek, dată în judecată după titlul cucerit la Roland Garros! Cine i-a intentat proces
17/10/2020 LA 13:48

Iga Swiatek a prins aripi la Roland Garros

"Sunt puțin surprinsă sincer, nu m-am gândit înainte de turneu că aș putea fi atât de bună aici, dar pe de altă parte am știut că dacă voi ajunge în finala unui turneu de Grand Slam, acesta va fi Roland Garros. Sunt foarte fericită, este un vis devenit realitate. Asta am plănuit, să nu-i dau nicio șansă, m-am gândit ca la un meci din turul 1. Nu am vrut să mă gândesc că joc într-o semifinală de Grand Slam pentru că altfel aș fi avut presiune. Am vrut doar să fiu agresivă, așa cum am făcut și în partidele precedente.

Mă simt norocoasă că totul merge bine. Acum vreau să joc un meci bun mâine alături de partenera mea, la dublu, iar apoi la simplu în două zile. Petra este un superstar, e foarte experimentată, dacă joc cu ea, va fi foarte greu. De cealaltă parte, Sofia e pur și simplu de neoprit anul acesta, dar nu vreau să mă gândesc acolo deocamdată. Vreau să mă bucur că sunt în finală", a spus Iga pe teren, imediat după meci.

https://imgresizer.eurosport.com/unsafe/0x0/filters:format(jpeg):focal(1287x425:1289x423)/origin-imgresizer.eurosport.com/2020/10/08/2910021.jpg
Roland-Garros
Mats Wilander, despre echivalentul lui Djokovic în tenisul feminin! Cine va domina în circuitul WTA
09/10/2020 LA 16:11
Roland-Garros women
Victoria cu Simona Halep, cheia succesului la Paris! Ce spune tatăl Igăi Swiatek de meciul cu Simo
09/10/2020 LA 11:09