Iga Swiatek, prima jucătoare din Polonia care ajunge în finala de la Roland Garros, a surprins pe toată lumea cu jocul etalat pe zgura pariziană. Sportiva de doar 19 ani s-a calificat ieri în finala competiției, după ce a trecut de Nadia Podoroska, scor 6-2, 6-1. Swiatek nu doar că nu a pierdut set la Paris, anul acesta, dar nici măcar nu a fost în pericol să cedeze vreo manşă. Toate victoriile sale au venit la capătul unor dispute dominate de la un cap la altul.

Tatăl Igăi Swiatek, Tomasz, a vorbit în presa din Polonia despre victoria obținută de fiica lui în optimile de finală împotriva Simonei Halep, campioana din 2018 de la Roland Garros. Tatăl Igăi este de părere că victoria cu Simona i-a dat un boost incredibil de încredere tinerei jucătoare poloneze. Mai mult, el a precizat că Iga a reușit să o domine atât mental, cât și fizic pe Simona, care s-a stresat enorm pe teren.

Tenis
Două rivale ale Simonei Halep ratează primul turneu WTA 1000 al sezonului, după Australian Open
ACUM 8 ORE

Tatăl Igăi Swiatek, despre meciul fiicei lui cu Simona Halep

"Rolurile s-au schimbat puțin în meciul cu Halep. De data asta, Halep a fost mult mai stresată pe teren decât Iga. Multe din ‘armele’ sale nu au funcționat. A fost surprinsă de jocul agresiv și ofensiv al fiicei mele. A căutat apoi alte soluții și nu le-a găsit. Am văzut și alte meciuri ale lui Halep, în care nu a putut fi la nivelul său și acest lucru a afectat-o.

Mi-am spus că dacă Iga va juca bine, atunci românca va fi afectată emoțional. Drumul spre victorie a fost deschis. Victoria cu Halep a ajutat-o mult pe Iga din punct de vedere mental. De aici a urmat încrederea care a consolidat și următoarele două meciuri”, a afirmat Tomasz Swiatek la postul TVP.

PARCURSUL LUI SWIATEK, LA ROLAND GARROS 2020

  • Turul 1: Marketa Vondrousova 6-1, 6-2
  • Turul 2: Su-Wei Hsieh 6-1, 6-4
  • Turul 3: Eugenie Bouchard 6-3, 6-2
  • Optimi: Simona Halep 6-1, 6-2
  • Sferturi: Martina Trevisan 6-3, 6-1
  • Semifinale: Nadia Podoroska 6-2, 6-1

Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la Roland Garros.

https://i.eurosport.com/2020/10/08/2910021.jpg
Tenis
Simona Halep va disputa primul meci din 2021 împotriva liderului WTA, în direct pe Eurosport
IERI LA 14:52
Australian Open
Bornă istorică: Simona Halep are şapte ani de când e permanent în top 10 mondial
25/01/2021 LA 07:24