Naomi Osaka, a doua jucătoare a lumii, a făcut un anunţ neașteptat înainte de Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, spunând că refuză orice dialog cu jurnaliştii la Paris. Sportiva din Japonia și-a motivat alegerea afirmând că prezența tenismenilor la conferinţele de presă pun o povară uriașă asupra sănătăţii mentale a jucătorilor.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
"Scriu asta pentru a spune că nu voi face nicio conferinţă de presă în timpul turneului de la Roland Garros. Am simţit adesea că lumea nu ţine cont de sănătatea mentală a sportivilor şi acest lucru sună adevărat ori de câte ori văd o conferinţă de presă sau particip la una. Adesea, noi stăm acolo şi răspundem la întrebări la care am răspuns de mai multe ori înainte sau răspundem la întrebări care aduc îndoială în mintea noastră şi pur şi simplu nu mă voi supune oamenilor care se îndoiesc de mine", a declarat Osaka, câştigătoare a patru Grand Slam-uri, ultimul la Australian Open 2021.
Tenis
Naomi Osaka, singura jucătoare de tenis inclusă în topul celor mai influenți oameni din lume în 2021
ACUM 7 ORE

Boicotul presei lansat de Naomi Osaka, "boicotat" în circuit

După ce ieri Ashleigh Barty respingea categoric apelul lansat de Naomi Osaka, a venit rândul unei alte colege de circuit să aibă o reacție virulentă. Belinda Bencic a fost întrebată despre gestul niponei, iar elvețianca a fost foarte sinceră și a dat un răspuns care a devenit viral rapid.
"Respect decizia luată de Naomi, dar presa este parte din munca noastră și contribuie la publicitatea mondială pe care o avem. Și datorită presei suntem noi atât de bine plătiți. Naomi face o mulțime de lucruri bune pe de o parte, dar câteodată am impresia că vrea doar să fie în centrul atenției cu aceste gesturi. A făcut ce a făcut pentru a rămâne relevantă, sunt probabil chestiuni de PR", a spus Belinda Bencic la conferința de presă de dinaintea Roland Garros.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
Răducanu-Mania în SUA! U-lu-i-tor: Emma l-a depăşit pe Djokovic
IERI LA 09:52
US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12