Maria Sakkari, ocupanta locului 18 WTA, a produs marea surpriză la Roland Garros și s-a calificat în semifinalele celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului după ce a eliminat-o pe campioana en-titre, Iga Swiatek, scor 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 30 de minute de joc. În continuare, sportiva din Grecia se va duela pentru un loc în finală cu Barbora Krejcikova, ambele aflate în premieră în semifinalele unui turneu major.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
În setul inaugural, Maria Sakkari și-a pierdut prima serviciul la 1-0 pentru adversara ei, însă Swiatek nu a profitat de avantaj și a pierdut și ea puncte importante pe propriul serviciu. Clasată pe locul 18 WTA, Sakkari a mai obținut un break pe finalul manșei și s-a desprins decisiv, întrerupând seria colosală de seturi câștigate de Swiatek pe zgura din Paris, 22 la număr.
US Open
Emma Răducanu a realizat o performanță fără precedent la US Open! Finala este Under 20
10/09/2021 LA 04:01

Roland Garros 2021 | Maria Sakkari este ultima jucătoare calificată în semifinale la Paris

Sakkari a continuat să dicteze ritmul și în set secund. La scorul de 2-0 pentru Sakkari în setul al doilea, Iga Swiatek a cerut intervenția medicilor pe teren acuzând probleme în zona coapsei drepte. După o pauză de câteva minute bune, Swiatek a revenit pe teren și a câștigat un game pe propriul serviciu. În speranța că Sakkari va scădea nivelul, Swiatek a forțat mai multe puncte, dar grecoaica a gestionat perfect toate momentele dificile ale meciului.
Semifinalele feminine la Roland Garros 2021:
  • Anastasia Pavlyuchenkova (32 WTA) – Tamara Zidansek (85 WTA)
  • Barbora Krejcikova (33 WTA) – Maria Sakkari (18 WTA)
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
Maria Sakkari, dedicație emoționantă după calificarea în semifinale la US Open. Grecii, în delir
09/09/2021 LA 04:17
US Open
Sakkari e în semifinale la US Open, după victoria cu Pliskova! Next: duel de foc cu Emma Răducanu
09/09/2021 LA 00:39