Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#MeciuriMemorabile Naomi Osaka riscă sancțiuni drastice dacă va continua să boicoteze presa

Nicu Savin

Actualizat 07/06/2021 la 09:15 GMT+3

Naomi Osaka a stârnit un mare scandal în lumea tenisului prin decizia de a boicota toate conferințele de presă de la Roland Garros. Nipona a fost criticată la scară largă pentru hotărârea ei, dar pe viitor riscă mai mult decât simple amenzi, conform unui anunț venit din partea organizatorilor celor 4 Grand Slam-uri.

Naomi Osaka

Credit imagine: Getty Images

Naomi Osaka a debutat cu o victorie la ediția din acest an de la Roland Garros, învingând-o pe Patricia Țig, scor 6-4, 7-6. După meci, nipona a spus câteva cuvinte la tradiționalul interviu acordat chiar pe teren, dar și-a menținut poziția de a boicota conferința de presă, așa cum a anunțat că o va face încă de acum câteva zile.
În urma acestui anunț, organizatorii de la Roland-Garros i-au cerut nipoeni să-și reconsidere poziția și au încercat, fără succes, să vorbească cu ea pentru a înțelege specificul problemei sale și pentru a găsi împăreună soluții pentru rezolvarea lor.
Osaka nu a dat însă curs propunerilor primite din partea organizatorilor și e hotărâtă să meargă până la capăt în demersul său.

Naomi Osaka riscă să fie suspendată dacă va continua să boicoteze presa

Ca atare, organizatorii au trecut la fapte și au amendat-o deja pe Osaka cu 15.000 de $. În plus, șefii de la Paris, împreună cu cei ai celorlalte 3 turnee de Grand Slam au luat o poziție comună față de hotărârea niponei și au emis un comunicat în care anunță că aceasta ar putea suferi și alte sancțiuni pe viitor, mergând până la aceea de a fi descalificată.
"Naomi Osaka a ales astăzi să nu-și onoreze obligațiile contractuale față de mass-media. Prin urmare, organizatorii Roland-Garros i-au acordat o amendă de 15.000 de dolari, în conformitate cu articolul III H. din Codul de conduită.
Sănătatea mintală a jucătorilor (n.r. Osaka a decis să nu participe la conferințele de presă motivând că aceatea îi pot afecta sănătatea mintală) care concurează la turneele noastre este de cea mai mare importanță pentru toți organizatorii de Grand Slam-uri
Avem individual și colectiv resurse semnificative dedicate bunăstării jucătorilor. Cu toate acestea, pentru a continua să ne progresăm, avem nevoie de implicare din partea jucătorilor pentru a înțelege perspectiva lor și pentru a găsi modalități de a-și îmbunătăți experiențele. În fiecare an, căutăm să oferim experiențe mai bune fanilor noștri, jucătorilor noștri și oamenilor noștri și avem un palmares lung și de succes în această privință.
Un element esențial al reglementărilor turneelor de Grand Slam este responsabilitatea jucătorilor de a interacționa cu mass-media, indiferent de rezultatul meciului lor, o responsabilitate pe care jucătorii trebuie să și-o asume în beneficiul sportului, al fanilor și pentru ei înșiși. Aceste interacțiuni permit jucătorilor să-și spună povestea. Facilitarea mass-mediei către o gamă largă de canale, atât tradiționale, cât și digitale, contribuie major la dezvoltarea și creșterea sportului nostru și la numărul de fani ai jucătorilor, individual.
Amatenționat-o pe Naomi Osaka că, în cazul în care va continua să ignore obligațiile sale față de presă în timpul turneului, se va expune posibilelor consecințe ale încălcării Codului de conduită. Așa cum era de așteptat, încălcările repetate atrag sancțiuni mai dure, inclusiv neîndeplinirea obligațiilor de la turneu (articolul III T. Codul de conduită) și declanșarea unei anchete de infracțiuni majore care ar putea duce la amenzi mai substanțiale și la suspendări de la viitoare turnee de Grand Slam (articolul IV din Codul de conduită).
Vrem să subliniem că regulile sunt în vigoare pentru a ne asigura că toți jucătorii sunt tratați la fel, indiferent de statura, credințele sau realizările lor. Ca sport, nu este nimic mai important decât să ne asigurăm că niciun jucător nu are un avantaj nedrept față de altul, ceea ce, din păcate, este cazul în această situație, deoarace un jucător refuză să dedice timp pentru a participa la întâlnirile cu media, în timp ce ceilalți își onorează aceste angajamente.
În cele din urmă, organizatorii celor 4 Grand Slam-urile rămân angajați să revizuiască și să discute în permanențăcu jucătorii, pentru a îmbunătăți fiecare aspect al experienței acestora, inclusiv al relației cu mass-media. Dar considerăm că acest lucru se realizează numai prin discuții respectuoase și constructive.", se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al turneului de la Roland Garros.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo