Sorții nu au fost deloc blânzi cu Irina Begu la Roland Garros, ea întâlnind-o în primul tur pe Serena Williams, triplă campioană pe zgura de la Paris. Totuși, sportiva noastră nu a avut trac și a făcut un meci lăudabil, pe care însă l-a pierdut în cele din urmă.
Debutul de meci a fost echilibrat, dar apoi Serena s-a desprins la 5-2 și primul set părea încheiat. Irina și-a ridicat brusc nivelul și a început o revenire fantastică, ajungând să servească pentru set la 6-5. Din păcate, Serena a făcut break-ul astfel că s-a ajuns în tie-break.
Acolo, Irina a jucat din nou foarte bine și a avut chiar 2 mingi de set consecutive, la 6-4. La fel ca toți marii campioni din sportul alb, Serena a găsit cele mai bune lovituri când se afla cu spatele la zid și a câștigat 4 puncte la rând și implicit primul set.
Australian Open
Australian Open 2022: programul de miercuri. La cât joacă Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse
ACUM 16 ORE

Roland Garros 2021 | Irina Begu a pierdut în primul tur în fața Serenei Williams

Ratarea unei oportunități atât de mari s-a văzut în jocul Irinei și în startul setului secund, când americanca a făcut un break chiar în primul game și apoi și l-a consolidat, desprinzându-se la 2-0. Irina a mai avut apoi câteva momente favorabile, dar nu a reușit să revină în meci și a pierdut în final cu 6-7(6), 2-6, la capătul a o oră și 45 de minute de joc.
Așadar, Irina Begu părăsește cel de-al 2-lea turneu de Grand Slam al anului încă din primul tur, dar se poate consola cu gândul că a căzut, totuși, de pe un cal mare.
În runda a doua, Serena Williams va întâlni o altă româncă. E vorba despre Mihaela Buzărnescu, care a trecut în primul tur de Arantxa Rus, după un dublu 7-5.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Irina Begu, revenire de senzație în primul tur la Australian Open 2022, cu Oceane Dodin
ACUM 20 ORE
Australian Open
Jaqueline Cristian, prima victorie din carieră într-un turneu de Grand Slam
IERI LA 10:38