După ce la Australian Open s-au duelat într-unul dintre meciurile turneului, Simona Halep și Angelique Kerber au încântat publicul parizian cu un nou capitol de tenis spectacol. Ca și la Melbourne, Halep a avut câștig de cauză la finalul setului decisiv. După ce a început meciul greoi, fiind condusă cu 0-4, românca a egalat la 5 și setul s-a îndreptat curând înspre un tie-break. Acolo, Kerber a fost mai proaspătă și s-a impus, iar Halep a fost nevoită să revină în meci din nou. Așa a și făcut. A câștigat cu 6-3 setul al doilea, iar decisivul l-a început cu un avantaj oferit de break-ul din game-ul doi. Kerber a replicat, dar Halep a lovit din nou, desprinzându-se cu 4-1. La 5-2, Halep a încheiat meciul la prima sa minge de meci pentru a bifa încă o prezență în semifinalele de la Paris.
Garbine Muguruza va fi adversara ei din semifinale, după ce jucătoarea spaniolă a câștigat categoric celălalt meci disputat miercuri pe tabloul feminin. Maria Sharapova nu a făcut față jocului jucătoarei spaniole, care s-a impus cu 6-2, 6-1 în ceva mai mult de o oră de joc. Muguruza a făcut două break-uri în primele game-uri ale meciului, conducând cu 4-0 înainte ca setul întâi să devină mai echilibrat spre finalul său. Tot cu break a început și setul secund, iar după replica Sharapovei în game-ul doi, Muguruza a apăsat din nou pe accelerație. Ea nu a mai cedat niciun game de la 1-1.
Cele două sferturi de finală rămase pe tabloul masculin au fost întrerupte de aversele de ploaie și vor continua astăzi. Marin Cilic și Juan Martin Del Potro se află la egalitate perfectă, 5-5 în tie-break-ul primului set, în timp ce Rafael Nadal este condus cu 0-1 la seturi de Diego Schwartzman, însă conduce la rândul său cu 5-3 în setul al doilea.Micuțul argentinian a devenit primul jucător care câștigă un set în fața lui Nadal la Roland Garros din 2015 încoace și a avut un avans de un break și în setul secund înainte ca o primă rundă de ploi să se abată asupra arenelor din Paris. La reluare, Nadal a câștigat trei game-uri la rând și când aversele au apărut din nou spaniolul se afla la un game de adjudecarea setului secund.
Australian Open
Alcaraz - Berrettini - Australian Open
ACUM 25 MINUTE
***
Cele două sferturi de finală masculine se reiau joi la ora 13:00 pe canalele Eurosport, iar începând cu ora 16:00 vom afla cele două finaliste ale turneului feminin. Simona Halep și Garbine Muguruza vor intra primele pe teren, în timp ce Madison Keys și Sloane Stephens le vor urma.
Programul transmisiunilor:
Eurosport 1 & 1 HD
13:00 Continuarea Rafael Nadal v Diego Schwartzman
Nu înainte de ora 16:00 Simona Halep v Garbine Muguruza
Urmat de Madison Keys v Sloane Stephens
Eurosport 2
13:00 Continuarea Marin Cilic v Juan Martin Del Potro
***
Seria de articole despre cele 15 zile de la Roland Garros vă este prezentată de Köber.
Australian Open
Opelka - Shapovalov - Australian Open
ACUM O ORĂ