Swiatek a reușit marea surpriză la Roland Garros 2020, trecând de o manieră categorică, scor 6-1, 6-2, de marea favorită a competiției, campioana din 2018, Simona Halep.
Iga a reușit 30 de lovituri câștigătoare și nu i-a oferit Simonei, cea mai bună jucătoare la retur din lume, vreo oportunitate de break. Ca atare, Corretja nu s-a declarat dezamăgit de Halep, dimpotrivă. Românca a luptat, dar în disputa de duminică poloneza de 19 ani a fost prea puternică.
"Simona nu m-a dezamăgit niciodată. Chiar și atunci când nu joacă la nivelul său maxim, mereu încearcă, nu se dă bătută. În general, te aștepți să găsească soluții, dar de această dată meciul a fost în controlul total al lui Swiatek. E dificil să reușești ceva când adversarei îi iese totul, când dictează ritmul de la primul punct până la ultimul. De la primul schimb, Iga a jucat foarte agresiv, mingea plecată din racheta ei a prins o viteză mult mai mare decât în cazul Simonei", a spus Corretja.
Australian Open
Halep revine vineri în acțiune la Australian Open, la dublu, unde face pereche cu Gabriela Ruse
ACUM 6 ORE

Swiatek, impresionantă la toată capitolele, în duelul cu Halep de la Roland Garros

Jocul lui Swiatek a fost unul complet, cu greu vreo jucătoare din circuit putând să emită pretenții ieri contra polonezei. Iga a fost peste tot pe teren, a lovit puternic, a pus presiune pa adversară și nu a lăsat-o pe Simona în niciun moment să își intre în ritm.
Victoria a fost cu atât mai surprinzătoare cu cât în singura întâlnire directă de până acum, anul trecut, tot la Roland Garros, Iga îi luase un singur game campioanei noastre.
"Am fost extrem de impresionat și de modul în care s-a mișcat Iga. Dar cel mai mult m-a uimit modul în care a putut să ascundă forehandul, nu îți dădeai seama unde va lovi decât în ultima clipă. A zburat pur și simplu pe teren, a fost atât de relaxată, atât de calmă. A crezut în ea incredibil, lucru deloc ușor având în vedere ce se întâmplase la precedenta dispută directă. Am fost cu adevărat impresionat de tot ce a făcut Iga pe teren, iar rezultatul m-a surprins", a mai spus marele campion spaniol.
În sferturile de finală ale competiției de la Roland Garros, Iga Swiatek (aflată în premieră într-o fază atât de avansată la un turneu de Grand Slam), va da peste o altă surpriză a competiției: italianca Martina Trevisan, numărul 159 mondial. Întâlnirea dintre cele două va avea loc marți, în direct pe Eurosport.
Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la Roland Garros.
Australian Open
Halep, elogiată de site-ul WTA după victoria "fulger" de la AO! Statistici fantastice ale româncei
ACUM 8 ORE
Australian Open
Simona Halep, adoptată de australieni! Ce poreclă i-au dat după victoria fabuloasă cu Haddad Maia
ACUM 10 ORE