"Dacă îți place zgura, ești prost", spunea Kyrgios în urmă cu un an, într-o critică extrem de dură la adresa organizatorilor de la Roland Garros, etichetând French Open drept "o mizerie", prin comparaţie cu Wimbledon.
Australianul e unul dintre cei mai acizi jucători în declaraţii, multe din spusele sale fiind considerate drept inacceptabile şi dincolo de graniţa bunului simţ.
De-a lungul timpului, Nick a făcut o serie de afirmaţii controversate, inclusiv despre Nadal, care însă a preferat să îl ignore, neconsiderându-l vreo miză. Acum, după succesul istoric al spaniolului la Roland Garros, jucătorul de la Antipozi a continuat să fie activ pe reţelele de socializare, dar a evitat să facă vreun comentariu la adresa uriaşului campion iberic.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
ACUM 17 ORE

Kyrgios, cuvinte mari despre Nadal, după câştigarea Roland Garros 2020

Totuşi, în video-conferinţa pe care Corey Williams a făcut-o cu sportivul australian, subiectul "Nadal, învingător la Roland Garros" nu a fost ocolit. Kyrgios a înţeles cât de ridicol ar fi să conteste ceva, astfel că a avut un discurs extrem de cuminte. Mai mult, Nick a vorbit în unele momente la superlativ de "Matador".
"Nu m-a mirat că s-a impus din nou pentru că iubește să joace pe zgură. Niciodată în istoria tenisului nu vom vedea pe nimeni la fel de dominant ca el pe o anumită suprafață", a spus Kyrgios despre Nadal, pentru ca apoi să spună că, faptul că nu îl simpatizează pe Rafa nu îl "orbeşte": "Suntem foarte diferiți și cu siguranţă nu o să merg la vreun party cu el. Dar nu voi contesta rezultatele lui, să ajungi la 20 de Grand Slam-uri este ceva incredibil".
Totuşi, Kyrgios şi-a făcut încă o dată cunoscut punctul de vedere în disputa "cine e cel mai bun jucător din istorie". Chiar dacă Nadal şi Federer sunt acum la egalitate şi, judecând după vârsele lor, e foarte probabil ca Rafa să îşi încheie cariera cu mai multe trofee de Mare Şlem, Nick îl consideră în continuare pe "Swiss Maestro" superior.
"Pentru mine Federer este cel mai mare din toate timpurile, are statutul de Jordan în tenis. El este cel mai dominant pe toate suprafețele, jocul său este pur și simplu special", a spus Kyrgios, care a admis totui că "Este adevărat, Rafa a jucat mai bine decât el în ultimii ani".
Tenis
Nadal promite că Federer va reveni pe teren: "Sunt încrezător că ne veți vedea jucând împreună!"
ACUM 20 ORE
Tenis
Casper Ruud a bifat prima victorie a carierei în fața lui Nadal! Ce "l-a încurcat" pe Rafa
28/11/2022 LA 15:52