Rafa Nadal a etalat un tenis excelent la Melbourne în primele tururi. Apoi, în sferturile de finală, a făcut două seturi de vis împotriva lui Stefanos Tsitsipas, mulți vorbind de el în acel moment ca despre marele favorit la trofeu, în contextul problemelor medicale ale lui Djokovic. Doar că grecul a întors incredibil o partidă ce părea pierdută, calificându-se în penultimul act. Becker consideră că Nadal a devenit vulnerabil în partidele lungi, fiind din punct de vedere fizic mult sub nivelul din anii precedenți. Dincolo de înfrângerea propriu zisă de la Melbourne, ceilalți jucători au înțeles că nu are sens să încerce să scurteze punctele, în duelurile cu nativul din Manacor. Dacă în trecut orice schimb lung era câștigat în proporție mare de iberic, acum lucrurile s-au întors la 180 de grade. Cu cât o partidă durează mai mult, cu atât Rafa devine mai vulnerabil, crede Becker. Ca atare, deși are 13 trofee la Roland Garros, spaniolului îi va fi complicat să își apere titlul în 2021.
"Înfrângerea lui Rafa cu Tsitsipas, la Australian Open, îl va urmări pe acesta mult timp și s-ar putea să aibă un factor decisiv și în perspectiva Roland Garros. A existat o mare vulnerabilitate pentru Nadal și, dacă ne gândim în perspectivă, pentru Paris, acest lucru o să îl afecteze. Chiar dacă nu direct, dar ceilalți jucători au văzut cât de obosit poate fi dacă meciul se lungește. În setul 5, Rafa a arătat rău din punct de vedere fizic, nu l-am mai văzut niciodată așa", a spus germanul, citat de tennisworldusa.org.

Becker: "Sunt surprins că Nadal a avut o carieră atât de lungă"

Tenis
Australienii nu fac nicio excepție! Participarea lui Djokovic la Australian Open, în mare pericol
ACUM 12 ORE
Becker este de părere că acest recul din punct de vedere fizic e normal la Nadal. Întreaga sa carieră a etalat un tenis extrem de fizic, în care nu a renunțat vreodată la un punct. Aceste detalii solicită mult articulațiile și lasă urme, pe termen lung.
"Sunt extrem de surprins că a avut o carieră atât de lungă, având în vedere cât de fizic e jocul lui, cât efort depune pe teren la fiecare partidă. Aș fi nesăbuit să pariez împotriva lui la Roland Garros, dar cred că nu mai e același jucător de anii trecuți", a mai spus Becker.
Dacă Becker e circumspect în privința șanselor lui Nadal de a mai rămâne la cel mai înalt nivel, Goran Ivanisevic, antrenorul lui Djokovic, consideră că ibericul "va mai câștiga cel puțin un Grand Slam, sper să nu fie două". Totul în contextul în care Nole vrea neapărat să îi depășească pe Nadal și Federer în cursa pentru cele mai multe Grand Slamuri câștigate (cei doi au 20, cu două mai mult decât sârbul).
În ciuda reticenței lui Becker, bookmakerii îl văd pe Nadal mare favorit la Roland Garros, turneul său de "casă".
Cote Roland Garros masculin
  • Rafael Nadal - 2,2
  • Novak Djokovic - 3,75
  • Dominic Thiem - 5
  • Daniil Medvedev - 19
  • Stefanos Tsitsipas - 19
  • Alexander Zverev - 22
  • Roger Federer - 24
  • Diego Schwartzman - 34
  • Andrey Rublev - 34
  • Jannik Sinner - 51
Tenis
Novak Djokovic a anunțat unde va mai juca în 2021! Ce a spus despre participarea la Australian Open
IERI LA 18:27
Tenis
Rafa Nadal trimite "săgeți ascuțite" spre Novak Djokovic: "Eu nu mă comport ca un nebun pe teren!"
IERI LA 17:32