Bianca Andreescu ar fi suferit o fractură de stres la picior, fiind același tip de accidentare care a chinuit-o și în timpul junioratului. Accidentarea respectivă a fost precedată de o lovitură la umăr și o problemă la genunchi, care au ținut-o departe de teren la mai multe turnee din 2019 și începutul acestui an.
Jucătoarea cu origini românești, clasată pe locul 6 WTA, a evoluat ultima oară la finalul lunii octombrie, la Shenzen, când s-a retras după primul set împotriva Karolinei Pliskova, din cauza unei accidentări la genunchi.
Ea n-a reușit să revină până în luna martie, atunci când tenisul a fost întrerupt de pandemia de coronavirus, și se pare că va lipsi și la turneele din următoarea perioadă, inclusiv la Roland Garros.
Roland-Garros
Sorana Cîrstea, cea mai bună poziţie din ultimii 8 ani în clasamentul WTA. Cum arată TOP 10
14/06/2021 LA 12:06

Bianca Andreescu, șanse mici să participe la Roland Garros

Într-un interviu oferit recent, Sylvain Bruneau a mărturisit că are îndoieli în privința prezenței jucătoarei la Grand Slam-ul de la Paris.
"Se simte din ce în ce mai bine. A luat lucrurile pas cu pas. Încercăm să fim cât mai inteligenți și prudenți pentru a ajunge unde ne dorim. Cred că va fi prea devreme să revină la sezonul pe zgură, deși n-am luat încă o decizie finală.
Ne opucăm acum de problemă, iar timpul ne va spune când va putea reveni. Sperăm să nu se mai repete accidentarea. Acum ne concentrăm pe partea de fitness, iar ea se află într-o formă foarte bună.
Cu siguranță, este foarte frustrant (n.r. - că a lipsit din cauza accidentărilor), dar acum este mai bine. Muncește din greu și are o stare mentală bună, după frustrarea de a nu participa la US Open. Este o fată pozitivă și are oameni buni alături de ea. Vom lua în considerare mai multe turnee spre finalul anului, pentru a vedea dacă poate participa la Australian Open, în ianuarie.", a spus Sylvain Bruneau, citat de TSN.
Din cauza accidentărilor, Bianca Andreescu n-a putut să-și apere titlul cucerit anul trecut la US Open. La vremea respectivă, jucătoarea din Canada o învingea în finală pe Serena Williams, în două seturi (6-3, 7-5).
Roland-Garros
"GOAT-ul" în tenis, chestiune de gust. Titlul de cel mai titrat jucător, o problemă de timp
14/06/2021 LA 10:23
Roland-Garros
Tulburător: Tsitsipas a aflat că bunica sa a murit, cu cinci minute înainte de finala cu Djokovic
14/06/2021 LA 06:55